A lehártyázott húst vágjuk csíkokra vagy kockákra.
A szalonnát kockázzuk fel.
A burgonyát pucoljuk és mossuk meg, utána vágjuk egyforma méretű kockákra. A kockákra vágott krumplit áztassuk bő, hideg vízbe, és tegyük félre.
A szalonnakockákat magas falú edényben kezdjük el lepirítani. Amikor már szépen megpirult a szalonna, keverjük hozzá a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Néhány perc múlva az előkészített húst is keverjük hozzá, és pirítsuk fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot és a majoránnát. A húshoz a borsót is keverjük hozzá a vízzel együtt, és főzzük addig, amíg a hús vajpuha lesz.
Míg a hús fő, az előkészített burgonyát bő olajban süssük szép pirosra.
Az elkészült burgonyát forgassuk egybe a hússal, vagy szedjük tányérra, és a tetejére halmozzunk a húsból. Az ételt petrezselyemmel megszórva kínáljuk, savanyúsággal együtt.