![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a legfinomabb brassói: a hús szalonnával pirul
![bcover](https://kep.index.hu/1/0/4206/42069/420691/42069106_3211162_f6802ad57331d02fe772f5d201c7683b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A bőséges egytálétel a magyar konyha egyik nagy kedvence, melyet sertéshús helyett szárnyasból is elkészíthetsz.
Hazánkban nehezen találni olyan embert, aki ne szeretné a brassóit. Egyszerűen készül a fejedelmi fogás, melyet több változatban is kipróbálhatsz. A leggyakrabban szalonna roppan az egytálételben, de ismertek olyan változatok, melyek borsóval dúsítva készülnek.
A fűszerekkel is érdemes játszani, akkor a legfinomabb, ha jó fokhagymás, de majoránnával is fokozhatod az ízélményt. Az elkészült étel mellé kínálj savanyúságot vagy valamilyen salátát.
Brassói szalonnával
![bct](https://kep.index.hu/1/0/4206/42069/420691/42069122_a0f6e93de87437a77b73ee13506c797b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 80 dkg sertéslapocka vagy sertéscomb
- 4 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 dl víz
- 80 dkg krumpli
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A szalonnát kockázzuk fel, saját zsírján süssük pirosra, majd szedjük tányérra.
A hagymát vágjuk finomra, majd dobjuk a szalonna kisült zsírjára és dinszteljük üvegesre.
A közepes kockákra vágott húst dobjuk a hagymára, süssük fehéredésig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és a vizet.
A ragut addig főzzük alacsony lángon, míg a hús megpuhul (ha szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet). A főzési idő utolsó 10-15 percében a szalonnát is forgassuk az ételhez.
A megtisztított krumplit vágjuk közepes kockákra, bő, forró olajban süssük aranybarnára.
A kisült krumplit a raguval forgassuk egybe.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!