Fahéjas sütőtökpuding 10 perc alatt: maradékfelhasználó recept is egyben
A sütőtökös recepteknek se szeri, se száma, mégis ritkán készítünk belőle desszertet a pitén kívül.
A brokkolipuding készítése elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ráadásul csupán 4 alapanyag kell hozzá – brokkoli, zsemle, tej és tojás –, hogy egy igen ízletes köretet készíthess el valamilyen vörös húsos főétel mellé.
Ha túl tudod tenni magadat a brokkoli főzése közben keletkező nem túl kellemes illaton, a készre sült puding minden kellemetlenségért kárpótolni fogja az ízlelőbimbóidat.
A brokkolit enyhén sós vízben főzzük meg.
Eközben a zsemlét áztassuk be 1-1,5 dl tejbe.
Ha a brokkoli megfőtt, szűrjük le, tegyük aprítógépbe, aprítsuk fel.
Ha ezzel is megvagyunk, turmixolhatunk is rajta egyet, hogy tényleg közelítsünk a püréállag felé.
Ezután a korábban tejbe áztatott zsemlét jól nyomkodjuk ki, majd adjuk hozzá a brokkolihoz.
Mehet bele a két felvert tojás is, és végül dolgozzuk az egészet szép, homogép állagúra egy kézi botmixerrel.
A brokkolipuding sütéséhez vajazzunk ki egy kis méretű sütőformát (kb. 10x15 cm), ami kényelmesen elfér egy 20x30 cm-es tepsiben.
A masszát simítsuk bele a formába, majd állítsuk bele a vízzel harmadáig töltött tepsibe.
Lazán fedjük le alufóliával a tepsit, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre a pudingot.
Tálalásnál tökéletes köret lehet marhahúsos ételek mellé.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu