Izgalmas brokkolikrémleves kaporral: reformváltozatot mutatunk

Hamis-brokkolikremleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd rendhagyóan a brokkolikrémlevest: sajtos aromájával és a rengeteg friss kaporral mindenkit levesz a lábáról!

A nyári hőségben nem mindig esnek jól a nehéz, húsos, zsíros fogások. Ilyenkor jönnek jól a szezonális zöldségekből készült levesek, amelyek nem terhelik meg a gyomrunkat, mégis feltöltik a szervezetünket a szükséges vitaminokkal. Ez a brokkoliból készült krémleves épp ezt nyújtja.

Annak ellenére, hogy nem kerül bele semmilyen tejtermék, mégis mesésen krémes és sajtos jellege lesz, amit a hozzáadott sörélesztőpehelynek köszönhet. A sörélesztőnek ugyanis meglepő módon sajthoz hasonló az íze, így remek alternatíva lehet sajtot igénylő receptekben.

A leves másik érdekesége a friss kapor, amelytől izgalmas és extrém nyárias hangulatú lesz. Fontos, hogy ragaszkodj a frisshez, különben nem lesz annyira intenzív az összhatás. Mivel egy krémlevesről van szó, akár az összes hozzávalót selymesre turmixolhatod, azonban ha szereted a krémes textúra közül előbukkanó zöldségdarabokat, akkor néhány brokkolirózsát hagyj egészben.

Kapros brokkolikrémleves

Hamis-brokkolikremleves-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 közepes sárgarépa felkockázva
  • 1 fej brokkoli rózsáira szedve (kb. 500 g)
  • 1 db krumpli felkockázva
  • 100 g kesudió
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 2-3 percig a hagymát és fokhagymát.

Adjuk hozzá a répát, a brokkolit, a krumplit és a kesudiót, öntsük fel a zöldségalaplével, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Szedjük ki a brokkoli felét, és tegyük félre. A leveshez adjuk hozzá a sörélesztőt, a mustárt, a kaprot, a citromlevet, a sót és borsot. (Mielőtt hozzáadjuk a sót, ellenőrizzük a levest, ugyanis ha sósabb alaplével dolgozunk, nem fog kelleni a teljes sómennyiség.)

Egy botmixer segítségével dolgozzuk teljesen krémesre, végül pedig adjuk hozzá a korábban kihalászott brokkolikat.

Ezzel a házi készítésű fokhagymás krutonnal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük