Izgalmas brokkolikrémleves kaporral: reformváltozatot mutatunk

Hamis-brokkolikremleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd rendhagyóan a brokkolikrémlevest: sajtos aromájával és a rengeteg friss kaporral mindenkit levesz a lábáról!

A nyári hőségben nem mindig esnek jól a nehéz, húsos, zsíros fogások. Ilyenkor jönnek jól a szezonális zöldségekből készült levesek, amelyek nem terhelik meg a gyomrunkat, mégis feltöltik a szervezetünket a szükséges vitaminokkal. Ez a brokkoliból készült krémleves épp ezt nyújtja.

Annak ellenére, hogy nem kerül bele semmilyen tejtermék, mégis mesésen krémes és sajtos jellege lesz, amit a hozzáadott sörélesztőpehelynek köszönhet. A sörélesztőnek ugyanis meglepő módon sajthoz hasonló az íze, így remek alternatíva lehet sajtot igénylő receptekben.

A leves másik érdekesége a friss kapor, amelytől izgalmas és extrém nyárias hangulatú lesz. Fontos, hogy ragaszkodj a frisshez, különben nem lesz annyira intenzív az összhatás. Mivel egy krémlevesről van szó, akár az összes hozzávalót selymesre turmixolhatod, azonban ha szereted a krémes textúra közül előbukkanó zöldségdarabokat, akkor néhány brokkolirózsát hagyj egészben.

Kapros brokkolikrémleves

Hamis-brokkolikremleves-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 közepes sárgarépa felkockázva
  • 1 fej brokkoli rózsáira szedve (kb. 500 g)
  • 1 db krumpli felkockázva
  • 100 g kesudió
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 2-3 percig a hagymát és fokhagymát.

Adjuk hozzá a répát, a brokkolit, a krumplit és a kesudiót, öntsük fel a zöldségalaplével, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Szedjük ki a brokkoli felét, és tegyük félre. A leveshez adjuk hozzá a sörélesztőt, a mustárt, a kaprot, a citromlevet, a sót és borsot. (Mielőtt hozzáadjuk a sót, ellenőrizzük a levest, ugyanis ha sósabb alaplével dolgozunk, nem fog kelleni a teljes sómennyiség.)

Egy botmixer segítségével dolgozzuk teljesen krémesre, végül pedig adjuk hozzá a korábban kihalászott brokkolikat.

Ezzel a házi készítésű fokhagymás krutonnal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük