Könnyed brokkolis tészta 10 perc munkával: gyorsan készül a tápláló zöldségszósz

Brokkolis teszta c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Brokkoliból nemcsak rakott, sütőben készült finomság, krémleves vagy zöldségköret készülhet, hanem pürésítve mennyei tésztaszósz is.

Ha nem egyben tálalod a zöldséget, hanem pürésítve, akkor talán a gyerekek is jobb szívvel megeszik, ráadásul ebben a receptben a brokkoli mellett olyan tápanyagdús  finomságok is helyet kapnak, mint a spenót vagy a bazsalikom. Ha szeretnéd, akkor mindezt egy kevés pirított fenyőmaggal is megkoronázhatod.

A tésztás kombináció ráadásul nagyon gyorsan készül, tartalmas, de nem fekszi meg a gyomrodat, így vacsorának is szuper választás.

Brokkoliszószos tészta

Brokkolis teszta

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 2 marék bébispenót
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 200 ml növényi ital
  • 2 ek friss citromlé
  • 250 g száraztészta
  • 2 ek pirított fenyőmag (opcionális)
  • 0.5 db citrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon kezdjük el pirítani a hagymát, a fokhagymát és a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. Adjuk hozzá a sót és a borsot, és addig pároljuk, amíg a hagyma megüvegesedik (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a bébispenótot, és együtt is pároljuk további 2-3 percig.

Ezalatt enyhén sós vízben kezdjük el főzni a tésztát a csomagoláson leírt utasítások szerint.

Kanalazzuk át a brokkolis keveréket egy turmixgépbe, adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, a növényi italt és a citromlevet, és pürésítsük őket selymes állagúra.

Szűrjük le az időközben megfőtt tésztát, és öntsük rá a brokkoliszószt. Alaposan keverjük össze őket, ízlés szerint sózzuk meg, ha szükségét érezzük.

A tésztát pirított fenyőmaggal és kevés frissen reszelt citromhéjjal tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük