Pompás gombafasírt sütőben sütve: ellenállhatatlanul finom
Az ízletes gombafasírt sütőben, leheletnyi olajjal sül készre. Kívül ropogós, belül pedig lágy, bármilyen körettel kínálva nagyszerű.
A tepsiben pirult csirkefasírt igazán különleges, köszönhetően a brokkolinak. Ha fasírt, akkor általában a zsemlemorzsa is szerepet kap, hisz a finomság zsemlemorzsás ruhában pirul.
Ez a recept azonban bunda nélkül készül: a morzsa csak a masszába kerül, de helyette szikkadt kenyeret is használhatsz. A fasírt fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani, aki szereti a csípőset, bátran adjon hozzá csípős paprikakrémet.
A fasírt sütőben pirul, leheletnyi olajjal, de a hagyományos módon, bő olajban is megsütheted. Ha pedig van forró levegős géped, abban is készülhet a finomság. A brokkolis csirkefasírt tökéletes főzelék mellé, de kínálható rizses vagy krumplis körethez is.
A brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg, majd daraboljuk apróra.
A húst vágjuk apróra vagy daráljuk le.
Az előkészített húshoz forgassuk hozzá a feldarabolt brokkolit, sót, borsot, fokhagymakrémet, hagymakrémet, zsemlemorzsát és a tojást. A masszát alaposan keverjük össze, ezután formázzunk belőle tetszés szerinti labdákat.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, kenjük ki kevés olajjal, majd sorakoztasuk rá a fasírtokat.
A fasírtokat kenjük le egy kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg a fasírtokat.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu