Puha Sacher-kocka roppanós csokival: házi baracklekvárral az igazi
A Sacher-torta a világ legfinomabb csokis tésztájú desszertje, mely baracklekvárral gazdagítva készül. A klasszikust most más formában tettük az asztalra.
A brownie egyszerű kevert süti, mely gazdag csokis tésztával készítve a legnépszerűbb, de ezen kívül is rengeteg izgalmas változatban lehet kipróbálni. A tésztába akár szezonális gyümölcsöket is keverhetsz, vagy valamilyen édes öntettel nyakon öntve kínálhatod.
A csokis változat kedvelőinek érdemes csokimousse-tetővel kipróbálni. Így készítve a brownie szemet gyönyörködtető és nagyon finom. Ha szeretnéd, csokidarabok és valamilyen választott gyümölcs is elfér a finomság tetején.
A lisztet, kakaót és a szódabikarbónát keverjük össze.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral keverjük össze, majd a puha vajat, vaníliakivonatot is dolgozzuk hozzá. Ezután a lisztes keveréket forgassuk hozzá, majd a masszát simítsuk közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, hagyjuk hűlni.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe az olvasztott csokival.
A kihűlt brownie-ra kenjük rá a csokis krémet, majd kockákra vágva kínáljuk a finomságot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu