
Puha Sacher-kocka roppanós csokival: házi baracklekvárral az igazi

A Sacher-torta a világ legfinomabb csokis tésztájú desszertje, mely baracklekvárral gazdagítva készül. A klasszikust most más formában tettük az asztalra.
Az osztrákok kedvencének nem lehet ellenállni, a bársonyos csokis tészta, a baracklekvár és a roppanós csoki mindenkit levesz a lábáról. A híres desszert mellé jár a tejszínhab, ha pedig szeretnéd, más formában is asztalra teheted, akár muffinformában is.
Én most kockára vágva sütöttem meg a finomságot. Tölteléknek házi baracklekvárt használtam, de a megszokott íz helyett eper- vagy szilvalekvárral is kipróbálható a sütemény. A Sacher hivatalosan étcsokival készül, de tejcsokival is működik a recept, én most azzal dolgoztam.
-
2023-05-19 07:32:01
-
2023-04-22 10:16:01
-
2023-03-04 09:28:02
Sacher-kocka

Hozzávalók 18 darabhoz
Tészta:
- 10 dkg puha vaj
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg ét- vagy tejcsoki
- 4 darab tojás
- 10 dkg liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
- 200 g baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg ét- vagy tejcsoki
Elkészítés:
A puha vajat keverjük habosra a porcukor felével.
A csokit vízgőz felett olvaszuk fel, majd keverjük egybe a vajas keverékkel.
A tojásokat keverjük habosra a maradék porcukorral, majd forgassuk egybe a vajas keverékkel, utána szitáljuk hozzá a lisztet, kakaót és a sütőport.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (forma mérete: 20x30 cm). Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg.
A megsült tésztát hűtsük ki, majd vízszintesen vágjuk két részre.
A lapokat kenjük meg baracklekvárral, majd illesszük össze.
A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, és vonjuk be vele a süteményt.
Miután a csoki rádermedt, a sütit vágjuk kockákra, és kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!