Puha Sacher-kocka roppanós csokival: házi baracklekvárral az igazi

Sacher-kocka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Sacher-torta a világ legfinomabb csokis tésztájú desszertje, mely baracklekvárral gazdagítva készül. A klasszikust most más formában tettük az asztalra.

Az osztrákok kedvencének nem lehet ellenállni, a bársonyos csokis tészta, a baracklekvár és a roppanós csoki mindenkit levesz a lábáról. A híres desszert mellé jár a tejszínhab, ha pedig szeretnéd, más formában is asztalra teheted, akár muffinformában is.

Én most kockára vágva sütöttem meg a finomságot. Tölteléknek házi baracklekvárt használtam, de a megszokott íz helyett eper- vagy szilvalekvárral is kipróbálható a sütemény. A Sacher hivatalosan étcsokival készül, de tejcsokival is működik a recept, én most azzal dolgoztam.

Sacher-kocka

sacher-kocka

Hozzávalók 18 darabhoz

Tészta:

  • 10 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg ét- vagy tejcsoki
  • 4 darab tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelék:

  • 200 g baracklekvár

Tetejére:

  • 10 dkg ét- vagy tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverjük habosra a porcukor felével.

A csokit vízgőz felett olvaszuk fel, majd keverjük egybe a vajas keverékkel.

A tojásokat keverjük habosra a maradék porcukorral, majd forgassuk egybe a vajas keverékkel, utána szitáljuk hozzá a lisztet, kakaót és a sütőport.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (forma mérete: 20x30 cm). Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg.

A megsült tésztát hűtsük ki, majd vízszintesen vágjuk két részre.

A lapokat kenjük meg baracklekvárral, majd illesszük össze.

A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, és vonjuk be vele a süteményt.

Miután a csoki rádermedt, a sütit vágjuk kockákra, és kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük