Isteni almás-fahéjas gofri pillanatok alatt: puha és szaftos a tészta
Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.
Ha van hozzá speciális sütőd, pillanatok alatt készíthetsz buborékgofrit, de ha nincs ilyened, akkor se ess kétségbe, sima gofrisütővel is működik a recept. A buborékgofri lényege, hogy kívül ropogósra, belül puhára és levegősre sül, amelyhez – az alapanyagok mellett – a formája is hozzájárul.
A kívánt textúrát úgy érheted el, hogy a liszt mellé keményítőt is keversz, illetve a cukrot se sajnáld belőle, ettől a kettőtől lesz tökéletes az állaga. Ha sima gofrisütőt használsz, lehet, kívülről nem lesz annyira roppanós, de az íze mindenképp kárpótolni fog.
Mivel viszonylag sok cukor van a tésztában, alaposan vajazd/olajozd ki a sütőt, hogy ne ragadjon bele. A kész gofrit aztán tejszínhabbal, csokiszósszal, gyümölcsökkel tálalhatod.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, keményítőt és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a vizet, a cukrot és a vaníliát, majd keverjük csomómentesre a masszát. A végén keverjük bele az olvasztott vajat is.
Vékonyan olajozzuk ki a gofrisütőt, majd melegítsük elő. Kanalazzunk a tésztából a formába úgy, hogy minden buborékba jusson belőle, de vigyázzunk, ne töltsük túl. Csukjuk le a sütőt, majd 3-4 perc alatt süssük aranybarnára a gofrit. Járjunk el így a maradék tésztával is.
Hagyjuk állni pár percet, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu