
Rántott karfiol air fryerben: jó fűszeres a ropogós morzsa
Hogyha egy sós köretre vagy egy egyszerűbb harapnivalóra vágysz, és van kéznél air fryer, akkor ezt a merész fűszerezésű sültkarfiol-receptet érdemes kipróbálni!
Ez a sütőben sült karfiol kívül ropogós, belül krémes, pont, amilyennek lennie kell. A panírozásnál a zsemlemorzsába oregánót és reszelt parmezán sajtot keverünk, így egy különlegesebb ízélményt kapsz majd végeredményül.
Tejfölös dresszinggel vagy sima majonézzel tálalva tökéletes, könnyed vacsora lehet, de ha tartalmasabb fogásra vágysz, rizzsel gyors ebédötletnek is szuper.
A receptet a karfiol előkészítésével kezdjük.
Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, csöpögtessük le.
Mérjük ki a panírozáshoz szükséges hozzávalókat.
A tojáshoz adjunk ízlés szerint sót és verjük fel.
A zsemlemorzsához adjuk hozzá az oregánót és reszelt parmezán sajtot, majd keverjük össze.
A szokásos sorrendben kezdjük el a panírozást. Hempergessük meg a lisztben a karfioldarabokat, ezután a tojásban, végül a parmezános panírmorzsában.
Helyezzük a panírozott karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük aranybarnára 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt.
Tálaljuk joghurtos öntettel vagy majonézzel.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu