Parmezános bundában sült karfiol: zöldfűszerekkel dobd fel

4
Nyomtatás
bundaban-sult-karfiol
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rántott karfiol örök klasszikus, de mi lenne, ha most egy kicsit izgalmasabb verzióban készítenénk el?

Ez a sütőben sült karfiol kívül ropogós, belül krémes, pont, amilyennek lennie kell. A panírozásnál a zsemlemorzsába oregánót és reszelt parmezán sajtot keverünk, így egy különlegesebb ízélményt kapsz majd végeredményül.

Tejfölös dresszinggel vagy sima majonézzel tálalva tökéletes, könnyed vacsora lehet, de ha tartalmasabb fogásra vágysz, rizzsel gyors ebédötletnek is szuper.

Bundában sült karfiol oregánóval

bundaban-sult-karfiol

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 100 g búzaliszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 40 g reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 1 kk. oregánó
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A receptet a karfiol előkészítésével kezdjük.

Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, csöpögtessük le.

Mérjük ki a panírozáshoz szükséges hozzávalókat.

A tojáshoz adjunk ízlés szerint sót és verjük fel.

A zsemlemorzsához adjuk hozzá az oregánót és reszelt parmezán sajtot, majd keverjük össze.

A szokásos sorrendben kezdjük el a panírozást. Hempergessük meg a lisztben a karfioldarabokat, ezután a tojásban, végül a parmezános panírmorzsában. 

Helyezzük a panírozott karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük aranybarnára 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt. 

Tálaljuk joghurtos öntettel vagy majonézzel.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon