
Egészben sült, fűszeres karfiol: ez lesz az új kedvenced
Az olívaolajos-fűszeres keverék átjárja az egészben sült karfiolt, belül szinte krémes, kívül pedig aranybarna és pirult lesz.
A karfiol egy igazi téli zöldség: amellett, hogy zsenge rózsái villámgyorsan megfőnek és megsülnek, megannyi diéta kiegészítője és alapja is lehet.
Ezúttal egy különleges, paprikás, fokhagymás, borsos, citromos pácot készítünk el hozzá, majd sütőben készre sütjük.
A karfiolt mossuk meg, majd szedjük rózsákra.
A petrezselymet öblítsük le, majd vágjuk apróra, vagy tépkedjük leveleire.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Készítsünk elő egy nagyobb tepsit, és a karfiolrózsákat rendezzük el benne.
A fűszereket keverjük össze az olívaolajjal és a citrom levével, majd kenjük meg vele a karfiolrózsákat.
Hintsük meg ízlés szerinti mennyiségű petrezselyemmel, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt.
A kész karfiolt vegán tejföllel tálaljuk.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu