
Tavaszi spenótsaláta édes eperrel: feta sajt ellensúlyozza az ízeket
A szezonális, friss spenót és az édes eper házasságából egy tökéletes tavaszi, nyári saláta születik.
A saláták egész évben nagyot mennek, de leginkább a nyári hónapokat nevezhetjük a szezonjuknak. Ilyenkor érhető el ugyanis a legtöbb hozzávaló frissen, akár a saját kertünkből, a piacról vagy a zöldségestől.
Az idei nyárra egy olasz slágerreceptet választottam, ami nem más, mint a caprese. Csakhogy egy kicsit variáltam rajta: a szokásos paradicsom és mozzarella mellé most egy új belépőt is üdvözölhetünk, ez pedig nem más, mint az őszibarack.
Először készítsük el az öntetet. Ehhez egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet és a só 2/3 részét.
A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre vagy kisebb gerezdekre.
Az őszibarackokat szintén mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk félbe és magozzuk ki. Vágjuk fel félhold alakúra vagy gerezdekre, mint a paradicsomot.
A mozzarellát csepegtessük le, majd a paradicsomhoz hasonlóan szeleteljük fel.
Egy tálalásra alkalmas tányérra rétegezzük rá a paradicsomszeleteket, az őszibarackszeleteket és a felszeletelt mozzarellát.
Szórjuk rá a friss bazsalikomleveleket, majd hintsük meg durva szemű sóval.
Végezetül locsoljuk meg a dresszinggel, őröljünk rá egy kis friss fekete borsot, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu