Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

5
Nyomtatás
Caprese-salata-oszibarackkal
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy hűs, egyszerű, laktató, ráadásul eszméletlenül mutatós salátára nehéz lenne nemet mondani: ez az őszibarackos caprese éppen ilyen.

A saláták egész évben nagyot mennek, de leginkább a nyári hónapokat nevezhetjük a szezonjuknak. Ilyenkor érhető el ugyanis a legtöbb hozzávaló frissen, akár a saját kertünkből, a piacról vagy a zöldségestől.

Az idei nyárra egy olasz slágerreceptet választottam, ami nem más, mint a caprese. Csakhogy egy kicsit variáltam rajta: a szokásos paradicsom és mozzarella mellé most egy új belépőt is üdvözölhetünk, ez pedig nem más, mint az őszibarack.

Caprese saláta őszibarackkal

Caprese-salata-oszibarackkal

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk. tengeri só
  • 2 db paradicsom
  • 2 db őszibarack
  • 200 g mozzarella
  • 6 db bazsalikomlevél
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el az öntetet. Ehhez egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet és a só 2/3 részét.

A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre vagy kisebb gerezdekre.

Az őszibarackokat szintén mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk félbe és magozzuk ki. Vágjuk fel félhold alakúra vagy gerezdekre, mint a paradicsomot.

A mozzarellát csepegtessük le, majd a paradicsomhoz hasonlóan szeleteljük fel.

Egy tálalásra alkalmas tányérra rétegezzük rá a paradicsomszeleteket, az őszibarackszeleteket és a felszeletelt mozzarellát.

Szórjuk rá a friss bazsalikomleveleket, majd hintsük meg durva szemű sóval.

Végezetül locsoljuk meg a dresszinggel, őröljünk rá egy kis friss fekete borsot, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon