Pompás céklasaláta almával keverve: húsok mellé remek választás

Céklás almasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ősz sztárjai találkoznak ebben a csodás salátában, mely öröm a szemnek és az ízlelőbimbóknak.

A szeptember csodás hónap, ilyenkor még érezni a nyár ölelését, amit lassan, de biztosan hűvös szelek váltanak fel. Már előkerülnek a szezonális kedvencek, az alma, cékla, sütőtök és társaik, de még a nyári finomságokból is találni a piacokon.

Az alma és a cékla nagy kedvenceim, szeretem őket párosítani, legyen szó egy energiadús turmixról vagy egy csodás salátáról. Az alma és a cékla jól megférnek együtt, érdemes különlegesebb ízekkel megbolondítva is kipróbálni őket. Az én kedvenc almás céklasalátámnak a görög joghurt, fokhagyma, só és bors adja meg a karakterét, és még feta sajt is kerül bele. Érdemes még kevés mentát, balzsamecetet és olívaolajat is használni az ízesítésnél. Ez a saláta hidegen az igazi, sült húsok mellé szuperül illik, sőt még szendvicsekbe is lehet belőle kanalazni.

Tipp

Ha félsz attól, hogy az alma megbarnul, akkor 1-2 evőkanálnyi citromlével forgasd egybe, mielőtt a salátához adod.

Céklás almasaláta

Céklás almasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab alma
  • 2 fej cékla
  • 5 evőkanál görög joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg feta sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a céklát reszeljük le vagy vékonyan szeleteljük fel, majd forgassuk egybe.

A joghurtot a sóval, borssal és reszelt fokhagymával keverjük össze.

Az almás, céklás keverékhez adjuk hozzá a kockákra vágott feta sajtot, majd az öntettel meglocsolva kínáljuk. Húsok mellé remekül illik.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük