Banános-céklás turmix gyömbérrel: a vitaminbomba napindító jót tesz az emésztésnek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha fáj a gyomrod, nem kívánod a szilárd, nehéz ételeket és rád férne egy adag természetes immunerősítő, ezt a turmixot készítsd el.
A karácsonyi és a szilveszteri evés-ivás után a gyomrunknak is szüksége van egy kis pihenőre: ez a krémes smoothie biztosan feltölt energiával és az immunrendszeredet is erősíti.
Az avokádótól és a banántól krémes állaga, a céklától és a bogyós gyümölcstől pedig gyönyörű színe lesz a turmixnak, ízre is isteni, de mindenképp ki kell emelni az alapanyagok jótékony hatásait is. A gyömbérről és a kurkumáról már rengeteget írtunk az oldalon, gyulladácsökkentő hatásukról ismertek, de az emésztést is támogatják, nyugtatják a gyomrot, gyorsítják az anyagcsere-folyamatokat.
A banán, a spenót és az avokádó káliumban gazdag alapanyagok, a cékla vasban bővelkedik és a vérkeringést is javítja, a chiamagot pedig talán már senkinek sem kell bemutatni, amely magas rosttartalma miatt jót tesz az emésztésnek. Bogyós gyümölcsből bármilyet használhatsz, legyen az friss vagy fagyasztott, picit édesebb és sokkal finomabb lesz tőle a turmix.
Céklás-gyömbéres turmix
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 1 darab banán
- 1 marék bébispenót
- 1 darab cékla
- 1 marék bogyós gyümölcs (fagyasztott is lehet)
- 1 kisebb darab gyömbér (2,5 cm-es)
- 0.5 darab avokádó
- 1 evőkanál chiamag
- 0.5 teáskanál kurkuma
- 60 milliliter kókusztej (konzerv)
- 320 milliliter víz
Elkészítés:
A céklát és a gyömbért pucoljuk meg, vágjuk őket félbe, az avokádónak kanalazzuk ki a húsát.
Tegyünk mindent egy turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk őket össze, míg egynemű, krémes nem lesz a smoothie.
Fotó: Getty Images