Joghurtos céklás raita: a saláta és a mártogatós közti átmenet

Cākl†s Raita cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az indiai konyha salátája valahol már majdnem a mártogatós kategóriájába esik - sok joghurttal és ropogós zöldséggel készül.

Imádjuk az indiai konyhát, amiben éppen az az összetett módon csípős hatás a legcsodálatosabb. Akár csak kicsit, akár rettenetesen ég a szánk és könnyezik a szemünk egy-egy komolyabb curry vagy dahl eszegetése közben, nagyon jólesik valami hűs, joghurtos, ropogós zöldséges kiegészítő, ami lenyugtatja lángoló szájüregünket. 

Éppen ebből a célból kerül az asztalra ez a saláta és mártogatós közni átmenet, a raita. Ebben a receptben az a legkülönlegesebb, hogy a ropogós uborka és paradicsom egy céklapürével ízesített, joghurtos mártásba kerül, így csodásan pink és nagyon céklás lesz az egész.

Céklás raita

Cākl†s Raita ajanlo

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 gramm zsíros natúr joghurt
  • 1 darab kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab cékla
  • 1 csokor menta
  • 1 darab citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só,bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát megfőzzük, és egy késes aprítóban/nagy teljesítményű turmixgépben pürésítjük. Az uborkát lereszeljük, megsózzuk, hogy levet eresszen, majd kinyomkodjuk, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a kockára vágott paradicsomot, borsozzuk, és rányomjuk a citrom levét. Belekeverjük az apróra vágott mentát, majd belenyomjuk a fokhagymát. A zöldségekre kanalazzuk a joghurtot, hozzáadjuk a céklapürét, majd alaposan összekeverjük.

Próbáld ki emellé az indiai vajas csirke mellé!

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük