20 perces céklás-feta sajtos tészta: mennyei ebéd egyszerűen

céklástészta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép élénk színe miatt nagyon mutatós ez a tészta, miközben gyorsan össze lehet dobni, egyszerű receptet mutatunk.

Ha valami mutatós, színes ebédet tennél az asztalra, amelynek már a látványától összefut az ember szájában a nyál, ez a recept a tökéletes választás. Az már csak hab a tortán, hogy semmi munkával készül, mire kifő a tészta, elkészül a szósz is, aztán már csak össze kell forgatni a kettőt. 

Ha nincs kedved/időd a cékla főzésével bíbelődni, szerencsére már egyre több helyen vehetsz előfőzött, vákuumcsomagolt zöldséget, mi is azt használtunk ehhez a recepthez.

A cékla szuperül színez és ízesít is egyben, a markáns zamatán azonban érdemes finomítani egy kevés olívaolajjal és citromlével, de a sós feta sajt is jól kiegészíti. Hogy még ízletesebb legyen, fokhagymát és chilit is érdemes keverni bele, utóbbiból akár frisset is használhatsz.

Céklás tészta

céklástészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm tészta
  • 200 gramm feta sajt
  • bébispenót (opcionális)
  • 1 ek citromlé
  • ízlés szerint extraszűz olívaolaj
  • 300 gramm főtt cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.

Az összekockázott főtt céklát, a megpucolt fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, sót, borsot, chilit tegyük egy aprítógépbe. Pürésítsük le a hozzávalókat, míg krémes szószt nem kapunk.

A leszűrt tésztát forgassuk egybe a céklaszósszal, majd citromlével ízesítsük. 

Feta sajttal megszórva, olívaolajjal meglocsolva, bébispenóttal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük