20 perces céklás-feta sajtos tészta: mennyei ebéd egyszerűen
A szép élénk színe miatt nagyon mutatós ez a tészta, miközben gyorsan össze lehet dobni, egyszerű receptet mutatunk.
Ha valami mutatós, színes ebédet tennél az asztalra, amelynek már a látványától összefut az ember szájában a nyál, ez a recept a tökéletes választás. Az már csak hab a tortán, hogy semmi munkával készül, mire kifő a tészta, elkészül a szósz is, aztán már csak össze kell forgatni a kettőt.
Ha nincs kedved/időd a cékla főzésével bíbelődni, szerencsére már egyre több helyen vehetsz előfőzött, vákuumcsomagolt zöldséget, mi is azt használtunk ehhez a recepthez.
A cékla szuperül színez és ízesít is egyben, a markáns zamatán azonban érdemes finomítani egy kevés olívaolajjal és citromlével, de a sós feta sajt is jól kiegészíti. Hogy még ízletesebb legyen, fokhagymát és chilit is érdemes keverni bele, utóbbiból akár frisset is használhatsz.
Céklás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 200 gramm feta sajt
- bébispenót (opcionális)
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint extraszűz olívaolaj
- 300 gramm főtt cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk chilipehely
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
Az összekockázott főtt céklát, a megpucolt fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, sót, borsot, chilit tegyük egy aprítógépbe. Pürésítsük le a hozzávalókat, míg krémes szószt nem kapunk.
A leszűrt tésztát forgassuk egybe a céklaszósszal, majd citromlével ízesítsük.
Feta sajttal megszórva, olívaolajjal meglocsolva, bébispenóttal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!