Immunerősítő céklasaláta naranccsal és gránátalmával: vitaminbomba őszi köret

céklasaláta narancs gránátalma

Amikor salátát készítünk, úgy próbáljuk meg összeválogatni a hozzávalókat, hogy egyrészt minél táplálóbb, másrészt minél összeillőbb alapanyagokat tartalmazzon.

Nem hiszek abban, hogy salátát csak nyáron jó enni, illetve abban se, hogy melegben kívánjuk inkább ezeket az ízeket. A saláta alapanyagai olyan vitaminforrások, amelyekre egész évben, különösen a hűvösebb idő beálltával van szüksége a szervezetnek.

Tökéletes ízharmónia

A céklánál nem sok egészségesebb zöldséget ismerek, salátaalapanyagnak is tökéletes. A cékla erős ízét a narancs fanyarsága ellensúlyozza, ráadásul így C-vitaminnal is feltöltjük a szervezetünket.  A gránátalma pedig megédesíti ezt a kombinációt. Akinek ez az ízkavalkád már így is ütős, elég, ha csak egy kis citromot facsar a salátájára, de édesszájúak mézzel is feldobhatják. Önmagában és hús mellé, köretként is megállja a helyét.

Céklasaláta naranccsal és gránátalmával

céklasaláta narancs gránátalma recept

Hozzávalók 2 személyre:

Saláta

  • 2 fej cékla
  • 1 darab narancs
  • 1 darab gránátalma
  • opcionális mandula
  • 50 gramm rukkola

Öntet

  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A céklát  jól mossuk meg, kockázzuk fel, majd sütőben süssük meg. A gránátalmát és a narancsot pucoljuk meg. Egy kis rukkolát szórjunk a tányérra, és arra tegyünk ízlés szerint a többi hozzávalóból. A mézet keverjük ki a citrom levével és egy kis sóval, ízlés szerint tegyünk hozzá balzsamecetet, és locsoljuk meg vele a salátát. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük