Krémesre sült cékla sok fokhagymával - A sütő végzi a legnagyobb munkát
A cékla az ősz és a tél egyik legszebb és legegészségesebb zöldsége, érdemes gyakran fogyasztani.
A cékla egyre népszerűbb alapanyag a konyhában. Érdemes minél többször fogyasztani, hisz antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. Ráadásul változatosan elkészíthető: sütve, levesnek, köretnek is kiváló, sőt sütikbe is belecsempészheted.
A cékla édeskés íze tökéletesen harmonizál a krémes görög joghurttal és a karakteres fokhagymával, így feltétlenül próbáld ki ezt a különleges tzatzikit is.
Kínálhatod pitával, ropogós zöldségekkel, vagy akár grillezett húsokkal, köretként. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, zöldhagymával is megszórhatod.
A céklákat hámozzuk meg, és reszeljük le nagyobb lyukú reszelőn. A joghurtot keverjük össze az átpréselt fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Öntsük a céklára a joghurtos keveréket, és forgassuk össze. Tegyük a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd zöldhagymával megszórva tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu