Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom

3
Nyomtatás
ceklatzatziki
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tzatziki céklás változata is fantasztikus! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul igazi vitaminbomba.

A cékla egyre népszerűbb alapanyag a konyhában. Érdemes minél többször fogyasztani, hisz antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. Ráadásul változatosan elkészíthető: sütve, levesnek, köretnek is kiváló, sőt sütikbe is belecsempészheted. 

A cékla édeskés íze tökéletesen harmonizál a krémes görög joghurttal és a karakteres fokhagymával, így feltétlenül próbáld ki ezt a különleges tzatzikit is.

Kínálhatod pitával, ropogós zöldségekkel, vagy akár grillezett húsokkal, köretként. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, zöldhagymával is megszórhatod.

Céklatzatziki

ceklatzatziki-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db közepes cékla
  • 20 dkg görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • tálaláshoz zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat hámozzuk meg, és reszeljük le nagyobb lyukú reszelőn. A joghurtot keverjük össze az átpréselt fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Öntsük a céklára a joghurtos keveréket, és forgassuk össze. Tegyük a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd zöldhagymával megszórva tálaljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon