A forró és csípős csokoládé a legjobb dolog, ha átfáztál

forro csoki cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A forró csokoládé nem egy szimpla kakaó, hanem a legkomolyabb kényeztető eljárás: pláne, ha kicsit csíp is.

Aki látta a Csokoládé című filmet, az emlékszik arra az érzésre is, hogy legszívesebben táblaszám olvasztotta, kente és ette volna a különböző csokoládékat közben és utána is. De a filmben a legcsodálatosabb az, ahogy a forró csokoládét készíti Juliette Binoche, amiről a film végére az is kiderül, hogy a vándorzenész, Johnny Depp kedvence.

Nem igazán ital, inkább teljes étkezést betöltő desszert ez, hiszen kerül bele adagonként fél tábla csokoládé. Ez az ital keserű, nem édes, a legmagasabb kakaótartalmú étcsokiból készül, és attól igazán különleges, hogy más fűszerek mellett egy kevés chili is kerül bele. Nem, nem lesz tőle ihatatlanül csípős vagy bizarr, csak ad egy olyan csavart az egésznek, amitől sokkal csokoládésabb lesz.

Chilis forró csokoládé

forró csoki ajanlo

Hozzávalók 1 személyre:

  • 50 gramm étcsokoládé (70-80 %-os)
  • 1.5 deciliter tej
  • fahéj
  • ízlés szerint friss chili vagy chilipor
  • 0.25 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a fűszerekkel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra felvágott csokoládét. Elkeverjük, és tíz percig állni hagyjuk. Felvert tejszínhabbal vagy magában szürcsölgetjük el. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük