A forró és csípős csokoládé a legjobb dolog, ha átfáztál
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Ropogós bundában sült csirkefánk: egyszerűen készül a finomság
Almás desszertek a hét minden napjára: a legfinomabb opciókat mutatjuk
Marokkói fűszeres rizs: nincs párja, ha különleges köretet keresel
Mennyei paradicsomos quiche: tortillalapból pillanatok alatt kész
Mákos nudli, az örök kedvenc: vaníliasodóval az igazi
A forró csokoládé nem egy szimpla kakaó, hanem a legkomolyabb kényeztető eljárás: pláne, ha kicsit csíp is.
Aki látta a Csokoládé című filmet, az emlékszik arra az érzésre is, hogy legszívesebben táblaszám olvasztotta, kente és ette volna a különböző csokoládékat közben és utána is. De a filmben a legcsodálatosabb az, ahogy a forró csokoládét készíti Juliette Binoche, amiről a film végére az is kiderül, hogy a vándorzenész, Johnny Depp kedvence.
Nem igazán ital, inkább teljes étkezést betöltő desszert ez, hiszen kerül bele adagonként fél tábla csokoládé. Ez az ital keserű, nem édes, a legmagasabb kakaótartalmú étcsokiból készül, és attól igazán különleges, hogy más fűszerek mellett egy kevés chili is kerül bele. Nem, nem lesz tőle ihatatlanül csípős vagy bizarr, csak ad egy olyan csavart az egésznek, amitől sokkal csokoládésabb lesz.
Chilis forró csokoládé
Hozzávalók 1 személyre
- 50 gramm étcsokoládé (70-80 %-os)
- 1.5 deciliter tej
- fahéj
- ízlés szerint friss chili vagy chilipor
- 0.25 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tejet a fűszerekkel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra felvágott csokoládét. Elkeverjük, és tíz percig állni hagyjuk. Felvert tejszínhabbal vagy magában szürcsölgetjük el.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!