Selymes citromkrém citromba töltve: friss, könnyed nyári desszert

2
Nyomtatás
citromkrem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Frissítő, látványos és elképesztően egyszerű: ez a citromkrém citromba töltve garantáltan a nyár kedvenc desszertje lesz.

Ha igazán könnyed, üdítő nyári édességre vágysz, amit még a legnagyobb melegben is jólesik kanalazni, próbáld ki ezt az isteni citromkrémet, ami egyenesen citromhéjba töltve kerül az asztalra. Egyszerre krémes, savanykás és édes, ráadásul látványos is, vendégvárónak tökéletes választás.

A citromkrém receptje nemcsak egyszerű, de gyorsan el is készíthető. Friss citromlé, habtejszín és egy kis cukor, ennyi kell csak hozzá, mégis egy olyan desszertet kapsz, ami elhozza a mediterrán nyár hangulatát.

Citromba töltött citromkrém

citromkrem

Hozzávalók 12 adaghoz

A krémhez:

  • 6 db citrom
  • 1 db biocitrom
  • 500 ml habtejszín
  • 150 g kristálycukor
  • 100 ml citromlé

A díszítéshez:

  • 12 db mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

A citromokat vágjuk ketté, majd óvatosan vágjuk körbe a belsejüket, hogy egy kanál segítségével ki tudjuk kanalazni a citrom húsát. Helyezzük egy blenderbe vagy turmixoljuk össze botmixerrel, majd egy konyharuhán keresztül szűrjük át. A levéből tegyünk félre 100 ml-t a krémhez.

A krémhez öntsük a habtejszínt egy közepes méretű serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, majd lassú lángon, folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad.

Keverjük bele a kezeletlen citrom reszelt héját és a citromlevet. Hagyjuk még 2–3 percig lassú tűzön főni. Ügyeljünk rá, hogy a tejszín ne forrjon fel!

A kikapart citromhéjakat készítsük elő, kanalazzuk bele a krémet, majd tegyük őket a hűtőszekrénybe 15–20 percre, amíg a krém megszilárdul.

Tálaláskor díszítsük friss mentalevéllel.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon