![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Habkönnyű, légies citrommousse – Picit fanyar, mégis édes kényeztetés
![citrom mousse cover](https://kep.index.hu/1/0/4001/40013/400132/40013269_3053353_5710ca6490869aaa19046938f51be04a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kétféle krémből készül ez a csodás citrommousse, amit egész biztosan egy pillanat alatt bekanalazol majd.
Ez a mousse a citromkrém, vagyis a curd és a citromhab keverékéből készül, és annyira finom, hogy legszívesebben az egész tálat megennénk belőle. Ősszel és télen ez a vidám szín kicsit visszahozza a nyári fényeket, így a kedved is jobb lesz tőle. Ha esetleg marad és félreteszel a citromkrémből, akkor ezt a finom pitét készítsd el belőle.
Ez a citrommousse csak első olvasásra tűnik bonyolultnak, inkább csak odafigyelést igényel, hogy a megfelelő állagot elérd, illetve türelmet, amíg megvárod, hogy a fázisok között kihűljön.
A klasszikus csokimusse-t is elkészítheted, ahhoz itt találsz receptet.
Citrommousse
![citrom mousse recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4001/40013/400133/40013309_7af14b48b384d5c0b9e2e35790bb877c_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
Citromkrém:
- recept a leírásban
Citromhab:
- 3 darab tojás (L-es)
- 3 darab tojás (szétválasztva)
- 210 gramm cukor
- 1 evőkanál citromhéj
- 4 darab citrom
- 1 csipet só
- 100 milliliter habtejszín (hideg)
Elkészítés:
Citromkrém:
Készítsük el a citromkrémet, itt találunk hozzá receptet.
Citromhab:
3 tojást válasszunk szét. Egy mélyebb, hőálló tálba üssünk bele 3 egész tojást, majd tegyük bele a másik 3 sárgáját, 200 gramm cukrot, a citrom héját, a 4 citromból kifacsart levet és 1 csipet sót. Jól keverjük össze.
Egy lábasban forraljunk vizet, és tegyük rá a tálat. Vegyük a gázt közepesre, és addig keverjük folyamatosan a krémet, amíg pudingállagú nem lesz. Ez nagyjából 12 percet vesz igénybe. Ekkor vegyük le a tálat, és hagyjuk 15 percet hűlni. Tegyünk rá egy folpackot, így nem fog bőrösödni. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Amíg hűl, kezdjük el felverni a 3 tojásfehérjét egy csipet sóval, közben adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és verjük egészen keményre a habot. Egy spatula segítségével nagyon óvatosan forgassuk bele a hideg krémbe. Verjük fel habbá a tejszínt, majd azt is keverjük óvatosan bele.
A végén a kész citromkrémet is forgassuk a citromhabhoz. A kész mousse-t kanalazzuk egy edénybe, és hűtsük legalább egy óráig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!