Selymes, citromos chia puding - Táplál, de mégsem hízol tőle

5
Nyomtatás
citromos chia puding cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Villámgyors és tökéletes desszert a chia puding, ráadásul nagyon egészséges is.

Aki szereti a chia magból készült ételeket, annak nem is kell magyarázni, miért olyan nagyon jó és egészséges ez az alapanyag. A magok nagyon érdekesen viselkednek, ahogy megduzzadnak a nedvesség hatására, pudingos hatást érhetsz el velük.

Önmagában a chia magnak nincs íze, így bármivel ízesítheted. A chia mag, persze mértékkel fogyasztva, nagyon egészséges, teltségérzetet okoz, mégis segít a fogyásban. Érdemes belőle tartani otthon. 

A citrom fanyarsága nem csak nyáron esik jól, érdemes minden évszakban használni ezt a C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, ezzel ízesítsd a chia pudingot.

A chia puding kókuszitallal készül, de akit esetleg zavar a kókusz intenzívebb íze, készítse el más növényi itallal. Ha pedig még diétásabban szeretnéd, a cukrot helyettesítsd valamilyen természetes édesítővel. 

Ha bejött a savanykás citromos íz, de kicsit laktatóbb ételre vágysz, süss amerikai palacsintát, amelynek a tésztájába chia magot is keversz. 

Citromos chia puding

citromos chia puding recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab citrom leve
  • 400 milliliter kókuszital
  • 50 milliliter víz
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál chia mag
Recept idők

Elkészítés:

A citromlevet, a kókuszitalt, a vizet, a nádcukrot és a sót keverjük össze. Adjuk hozzá a chia magot, azzal is jól keverjük el, hogy a magokat jól átjárja a nedvesség. Tegyük turmixgépbe, kicsit pürésítsük le. Kanalazzuk poharakba, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára pihenni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon