Krémes joghurtfagyi friss eperrel: alig lesz vele dolgod
Három hozzávalóból, semmi munkával készül a házi joghurtfagyi, ráadásul hihetetlenül krémes lesz.
A semifreddo egy hideg olasz desszert, olyasmi, mint egy krémes főzött fagyi, csak éppen szeletelhető formában. A klasszikus fagylaltnál azonban habosabb és könnyedebb, ugyanis tejszínhab az alapja, ezt kell cukorral, tojássárgájával és a választott gyümölccsel összekeverni.
Hogy a tojás ne nyersen kerüljön a krémbe, vízgőz felett kell felfőzni, míg picit sűrűsödik. Utána fontos, hogy teljesen kihűtsd, mielőtt a tejszínhabhoz kevernéd.
A semifreddónak kell egy kis idő, míg megköt és krémes lesz, legalább 8 órára tedd a fagyasztóba, mielőtt kínálnád.
Béleljünk ki folpackkal egy 23x13 centis kenyérsütő formát úgy, hogy túllogjón a szélein, így majd könnyebb lesz kiemelni a semifreddót.
A habtejszínt verjük habbá, majd tegyük a hűtőbe.
Egy fém/hőálló tálban a cukrot keverjük össze a tojássárgákkal, citromlével, citromhéjjal és sóval. Tegyük a tálat vízgőz fölé, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg habos lesz és picit sűrűsödik, ez nagyjából 5 percig tart.
Ha ezzel megvagyunk, öntsük át egy nagyobb tálba, majd robotgéppel verjük habosra, míg a mennyisége kb. a duplájára nem nő. Tegyük félre hűlni.
Ha kihűlt, forgassuk bele a tejszínhabot.
Öntsük a keveréket az előkészített formába, fedjük le folpackkal, majd tegyük a fagyasztóba minimum 8 órára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu