Krémes citromos szószban sült halfilé – Puhábbra sül, mint a csirkehús
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Elkezdtem számolni, hogy hányszor eszünk halat egy hónapban, és bizony siralmas lett az eredmény.
Nagyon sokszor halljuk, hogy nem viszünk a szervezetünkbe elég omega-3 zsírsavat, pedig az többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélyét is.
A legegyszerűbb módja ennek az lenne, ha sokkal több halat ennénk. A lényeg, hogy jó minőségű halfilét válasszunk, onnantól kezdve nem is kell túlzásba vinni az ízesítését, egy kevés zsiradék és citrom tökéletesen megteszi. A citrom különösen jól kihozza a hal ízét, ebben a receptben nem spórolunk vele.
Citromos szószban sült halfilé
Hozzávalók 4 adaghoz
- 60 gramm vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (friss)
- 0.5 kávéskanál citromhéj
- 4 szelet halfilé
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál só
- 1 darab citrom
- díszítéshez petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a halszeleteket, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vágjuk egészen apróra, szórjuk rá.
Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a citromlevet és a citromhéjat. A keveréket öntsük rá a halra.
Süssük 12-15 percig. Tálalás előtt ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, citromkarikákkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images