Krémes citromos szószban sült halfilé – Puhábbra sül, mint a csirkehús

citromoshalfilé
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elkezdtem számolni, hogy hányszor eszünk halat egy hónapban, és bizony siralmas lett az eredmény.

Nagyon sokszor halljuk, hogy nem viszünk a szervezetünkbe elég omega-3 zsírsavat, pedig az többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélyét is.

A legegyszerűbb módja ennek az lenne, ha sokkal több halat ennénk. A lényeg, hogy jó minőségű halfilét válasszunk, onnantól kezdve nem is kell túlzásba vinni az ízesítését, egy kevés zsiradék és citrom tökéletesen megteszi. A citrom különösen jól kihozza a hal ízét, ebben a receptben nem spórolunk vele. 

Citromos szószban sült halfilé

citromoshalfilé2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 60 gramm vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé (friss)
  • 0.5 kávéskanál citromhéj
  • 4 szelet halfilé
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál
  • 1 darab citrom
  • díszítéshez petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a halszeleteket, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vágjuk egészen apróra, szórjuk rá. 

Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a citromlevet és a citromhéjat. A keveréket öntsük rá a halra.

Süssük 12-15 percig. Tálalás előtt ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, citromkarikákkal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük