
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Melegebb napokon a könnyebb, levegősebb, frissítő desszerteket kedveljük, és ez a citromos álom pont ilyen.
A pohárkrémekben az az egyik legnagyszerűbb, hogy nem kell hozzájuk a sütőt bekapcsolni, vagy különleges alapanyagokat beszerezni, és órákat a konyhában tölteni. Mindössze 10-15 perc alatt mennyei finomságokat dobhatsz össze.
Nyáron a citromos desszerteknél nincs jobb választás. Ez a pohárkrém kellemesen savanykás, üde, a legnagyobb forróságban is igazi hűsítő. Tökéletes lezárása egy nyári ebédnek vagy kerti partinak.
Ha tartalmasabb pohárkrémet szeretnél, rétegezhetsz alulra zabkekszet vagy piskótát, esetleg gyümölccsel is feldobhatod.
A tejszínt öntsük egy tálba, és verjük kemény habbá a habfixálóval.
Egy másik edényben keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a reszelt citromhéjjal, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot.
Kanalazzuk poharakba vagy kis tálkákba, és tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára.
Tálalás előtt díszítsük citromhéjjal és citromszelettel, vagy akár kekszmorzsával, friss mentával, málnával is megbolondíthatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu