Omlós, olasz citromos keksz: alig kell hozzá valami
Egyszerű, gyors, és bármelyik évszakban ugyanolyan finom: kevés hozzávalós nasi letisztult ízvilággal.
Az aprósütik világában az ujjlenyomatsüti igazán népszerű, hisz amellett, hogy finom, pofonegyszerű az elkészítése. A tészta nagyon omlós, légmentesen tárolva 5-6 napig is megmarad a puhasága.
Az ujjlenyomatsüti sokféle ízben kipróbálható, bármilyen édes töltelékkel fel lehet dobni. A receptben citromkrémmel ajánljuk, amit házilag is el lehet készíteni, vagy boltban is meg lehet vásárolni. Ha még különlegesebbre vennéd, akkor érdemes mandulaszeleteket is szórni a sütire, és így készre sütni.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héját, sót, tojást és az olvasztott vajat. Az alapanyagokat dolgozzuk egybe, majd formázzunk a tésztából egyforma méretű golyókat.
A golyókat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd mindegyik golyó közepébe a hüvelykujjunkkal nyomjunk egy mélyedést.
Ebbe a kialakított mélyedésbe tegyünk a citromkrémből. Ehhez itt találtok egy szuper receptet.
A sütiket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre. Ha szeretnénk, a kész finomságot porcukorral is megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu