Omlós, citromos ujjlenyomatsüti: egyszerűen készül a finomság

16
Nyomtatás
Citromos ujjlenyomatsüti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mutatós sütiből érdemes dupla vagy akár tripla adaggal gyártani, mivel nagyon finom, jól tárolva több napig is megőrzi omlós állagát.

Az aprósütik világában az ujjlenyomatsüti igazán népszerű, hisz amellett, hogy finom, pofonegyszerű az elkészítése. A tészta nagyon omlós, légmentesen tárolva 5-6 napig is megmarad a puhasága.

Az ujjlenyomatsüti sokféle ízben kipróbálható, bármilyen édes töltelékkel fel lehet dobni. A receptben citromkrémmel ajánljuk, amit házilag is el lehet készíteni, vagy boltban is meg lehet vásárolni. Ha még különlegesebbre vennéd, akkor érdemes mandulaszeleteket is szórni a sütire, és így készre sütni.

Citromos ujjlenyomatsüti

Citromos ujjlenyomatsüti ct

Hozzávalók 22 darabhoz

  • 280 g liszt
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 darab reszelt citrom héja
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 200 g olvasztott vaj
  • szükség szerint citromkrém (recept a leírásban)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héját, sót, tojást és az olvasztott vajat. Az alapanyagokat dolgozzuk egybe, majd formázzunk a tésztából egyforma méretű golyókat.

A golyókat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd mindegyik golyó közepébe a hüvelykujjunkkal nyomjunk egy mélyedést.

Ebbe a kialakított mélyedésbe tegyünk a citromkrémből. Ehhez itt találtok egy szuper receptet.

A sütiket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre. Ha szeretnénk, a kész finomságot porcukorral is megszórhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon