Citromos, zöldfűszeres csirkemell: villámgyors ünnepi ebéd

3
Nyomtatás
csirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerű és gyorsan elkészíthető csirkés receptet mutatunk, amelyhez nem kell más, mint néhány fűszernövény, maga a hús és egy kis citrom.

A csirkemell a hétköznapok egyik legnépszerűbb húsfajtája, hiszen könnyen és gyorsan megpuhul, megfő és átsül, bármivel meg lehet fűszerezni, vagy épp bepácolni, és szinte mindenki megeszi.

Ez a fogás elronthatatlan és ízbomba, pedig alig valamiből készül: citrom, oregánó, petrezselyem és az elhagyhatatlan só, bors kombináció ízesíti az egyébként szerény csirkemelleket, amelyekből 20 perc alatt elkészül az ünnepi ebéd.

Citromos, zöldfűszeres csirkemell

csirkemell2

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db nagyobb, vastag csirkemellfilé
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 csipet oregánó
  • 2 szál petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágjuk hosszában félbe.

A friss petrezselymet öblítsük le, majd csepegtessük le és aprítsuk fel.

A csirkemelleket tegyük egy közepes méretű tálba. Facsarjuk rá a citrom felének a levét, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és keverjük össze.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd tegyük bele a csirkemelleket. Adjuk hozzá a citrom másik felének a levét is, illetve szórjuk rá a szárított oregánót. 

Borsozzuk tovább, ha kevésnek érezzük a már rajta lévőt, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát kb. 5-10 perc alatt aranybarnára.

A kész csirkét tálaljuk salátával, rizzsel vagy zöldségkörettel, díszítésként pedig hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon