Vajpuha, fokhagymás vajban sült csirkemell: szaftos és omlós lesz a hús
Ints búcsút a száraz csirkemellnek, ugyanis ezzel a recepttel biztosan szaftos és omlós hús kerül ki a kezeid közül.
A csirkemell a hétköznapok egyik legnépszerűbb húsfajtája, hiszen könnyen és gyorsan megpuhul, megfő és átsül, bármivel meg lehet fűszerezni, vagy épp bepácolni, és szinte mindenki megeszi.
Ez a fogás elronthatatlan és ízbomba, pedig alig valamiből készül: citrom, oregánó, petrezselyem és az elhagyhatatlan só, bors kombináció ízesíti az egyébként szerény csirkemelleket, amelyekből 20 perc alatt elkészül az ünnepi ebéd.
A csirkemellfilét vágjuk hosszában félbe.
A friss petrezselymet öblítsük le, majd csepegtessük le és aprítsuk fel.
A csirkemelleket tegyük egy közepes méretű tálba. Facsarjuk rá a citrom felének a levét, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és keverjük össze.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd tegyük bele a csirkemelleket. Adjuk hozzá a citrom másik felének a levét is, illetve szórjuk rá a szárított oregánót.
Borsozzuk tovább, ha kevésnek érezzük a már rajta lévőt, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát kb. 5-10 perc alatt aranybarnára.
A kész csirkét tálaljuk salátával, rizzsel vagy zöldségkörettel, díszítésként pedig hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu