Amerikai káposztasaláta egyszerűen: alig van vele munka
A színes, ropogós káposztasaláta függőséget okoz, húsok mellé és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.
Egy finom, ropogós salátára sosem tudok nemet mondani, legyen szó akár egy zöldségekből készült, vagy hússal megspékelt, finom öntettel nyakon locsolt változatról. Ezúttal a coleslaw saláta alapját használtam, de ropogós, friss almával dobtam fel a lila káposztát és a sárgarépát.
A mentát sem érdemes kihagyni belőle, ha egy kis extrát vinnél a salátába, miként az öntet is különleges receptúra alapján készül.
A salátához hámozzuk meg a répát, majd reszeljük le.
Az almát mossuk meg, vágjuk négyfelé, csumázzuk ki, majd vágjuk kisebb darabokra.
A lila káposztát szintén öblítsük le, majd hosszában vágjuk fel vékony csíkokra vagy gyaluljuk le.
Egy nagy salátástálba tegyük bele a répát, a káposztát és az almát, és óvatosan forgassuk össze.
Készítsük el az öntetet.
A petrezselymet öblítsük le, itassuk le róla a vizet, majd aprítsuk fel.
Egy kis tálban keverjük össze az összes hozzávalót, és ha vegán verzióban szeretnénk elkészíteni, akkor egyszerűen csak cseréljük ki a mézet juharszirupra.
A salátát ízlés szerint locsoljuk meg az öntettel, vagy kínáljuk mellé.
A saláta tetejére tehetünk pár mentalevelet is díszítésként.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu