Bundázott brokkoli ropogós sörtésztában: jól behűtött sörből készítsd
Süsd ki a brokkolit ropogós sörtésztában! Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.
Ehhez a friss tavaszi salátához csupa olyan zöldséget használunk, amelyek nem csak szezonálisan érhetők el: a brokkoli, a lila káposzta, a sárgarépa és a petrezselyem, a mustárral és a majonézzel egyetemben, szinte minden évszakban és üzletben fellelhetők.
Kis extraként vörös áfonyával bolondítottuk meg a salátát, és még hagyma sem akármilyen kerül bele! A brokkolinak nemcsak a rózsáit, hanem a szárát is felhasználjuk, így semmi sem vész kárba.
A brokkolit vágjuk fel, a szárait pedig vágjuk le. Mossuk meg őket és csepegtessük le egy konyharuhán.
A szárakat vágjuk keresztben, majd hosszában félbe, vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy téglalap alakú szeleteket kapjunk, amelyeket aztán szalmavékonyságú csíkokra vágunk tovább.
A felszeletelt brokkoliszárakat tegyük egy nagy tálba.
A brokkoli koronáját szintén daraboljuk fel kb. 2,5 cm-es darabokra, és tegyük a tálba a többi brokkolihoz.
Ezután a lila káposztát is mossuk meg, majd vágjuk fel vékony csíkokra. A mogyoróhagymát, a sárgarépát tisztítsuk meg, a petrezselymet mossuk meg. A hagymát, a répát aprítsuk fel a korábbiakhoz hasonlóan hosszabb, szalmaszál alakúra. A petrezselymet is felapríthatjuk, de akár bele is tépkedhetjük.
A zöldségeket, a diót és az áfonyát alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
Készítsük el hozzá az öntetet. Ehhez egy kis tálban verjük habosra a majonézt, a citromlevet, a juharszirupot, a mustárt és a reszelt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kész öntetet végül öntsük rá a salátára, forgassuk át alaposan, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu