
Isteni, habkönnyű császármorzsa: a palacsintatésztás verziót mutatjuk

Az osztrák édesség az egész világot meghódította, csak szeretni lehet, kicsik és nagyok kedvenc desszertje lesz.
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a császármorzsát, viszont a rajongók két táborra oszlanak: vannak, akik a búzadarás változat mellett teszik le a voksukat, míg mások a palacsintatésztásért vannak oda. Ha előbbi csoportba tartozol, akkor is mindenképp készítsd el az alábbi osztrák kaiserschmarrnt, habos, könnyű és isteni finom.
A recepttel egy szuper német gasztroblogon találkoztam, és annyira tökéletes, hogy semmit nem változtattam rajta. Az édes tészta vajon sül aranybarnára, és a tojáshabtól légies – aki szeretné, mazsolát is keverhet bele. Ha így döntesz, érdemes beáztatni az aszalványt gyümölcslébe vagy rumba, mielőtt a masszába forgatod.
-
2023-10-04 09:36:01
-
2023-07-27 09:36:00
-
2022-12-06 07:50:01
Császármorzsa palacsintatésztából

Hozzávalók 4 személyre
- 4 db tojás
- 300 ml tej (3,5%-os)
- 120 g liszt
- 70 ml szénsavas ásványvíz/szóda
- 60 g cukor
- 40 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 g mazsola (opcionális)
- 2 ek narancslé (opcionális)
- porcukor (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Ha szeretnénk mazsolát tenni a császármozsába, áztassuk narancslébe 15 percre.
Közben a tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet, majd a tejet is, keverjük csomómentesre a masszát. Keverjük bele a szódát. Végül forgassuk bele egy spatula segítségével a tojáshabot is, illetve ha használunk, a mazsolát.
Készítsünk elő egy 32 centis serpenyőt, olvasszuk meg benne a vajat. Öntsük bele a tésztát, majd kb. 5 percig süssük közepes lángon, néha nézzük meg az alját, nem barnul-e túl gyorsan. Fordítsuk meg a tésztát, a fakanállal/spatulával vágjuk negyedekre, majd süssük még kb. 5 percig.
A tésztanegyedeket szedjük falatnyi darabokra, 1 percig még süssük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!