Habkönnyű, holland palacsinta: bármilyen gyümölccsel tökéletes

13
Nyomtatás
holland-palacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A közepe puha és könnyed, a szélei pufik és légiesek: ez a dutch baby, avagy a holland palacsinta, ami magában és töltelékkel is isteni.

A vékony tésztás, klasszikus palacsintának nincsen párja, de érdemes néha kipróbálni más nemzetek kedvenceit is, az amerikai pufi és a levegős, sütőben sült holland palacsinta is mennyei.

A dutch baby néven elhíresült palacsinta különlegessége, hogy sütőben készül, és középen laposabb, a széle pedig pufi és légies. Éppen ezért szuperül tölthető, kanalazhatsz a közepébe friss gyümölcsöket, kompótot, lekvárt, de az is elég, ha porcukorral hinted meg.

Hogy kialakuljon az ikonikus forma, fontos, hogy a palacsintát előmelegített, forró sütőbe tedd be, különben nem fognak szépen megemelkedni a szélei.

Holland palacsinta

holland-palacsinta2

Hozzávalók 4 személyre

Palacsinta:

  • 130 g búzaliszt
  • 4 db L-es tojás
  • 250 ml tej
  • 1 nagy csipet
  • 60 g olvasztott vaj

Tálalás:

  • porcukor
  • gyümölcs
  • juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A lisztet, tojást, tejet, sót és az olvasztott vaj felét tegyük turmixgépbe, majd dolgozzuk össze úgy, hogy csomómentes legyen a massza.

Egy 25 centi átmérőjű, sütőbe is betehető serpenyőben vagy edényben olvasszuk fel a maradék vajat, majd mikor elolvadt és forró, öntsük rá a palacsintatésztát. Azonnal tegyük be a forró sütőbe.

Addig süssük, míg a tészta aranybarna és pufi nem lesz a szélein, kb. 18-20 percig.

Még melegen szórjuk meg porcukorral és a választott gyümölccsel, majd szeletekre vágva, ízlés szerint juharsziruppal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon