
Puha, cseresznyés kevert piskóta: 10 perc összedobni a tésztát

A roppanós cseresznye a piskótában nemcsak szépen mutat, hanem hihetetlen szaftossá is teszi azt.
Ha izgulsz, hogy megemelkedik-e a piskótád, és egyébként sincs olyan sok időd, viszont puha és finom süteményt szeretnél enni, akkor próbáld ki a kevert tésztát. Ehhez a legtöbbször elég egy tál, de ha jó levegősre szeretnéd készíteni, akkor a száraz és a nedves hozzávalókat külön keverd össze, és utána óvatosan forgasd őket egybe. Még a tojásokat sem kell szétválasztanod hozzá, az is megkönnyíti a munkádat.
A tészta valamilyen tejterméktől lesz omlós, jelen esetben a tejföltől. A szaftosságról a lédús gyümölcsök gondoskodnak, most a cseresznye, később majd meggy is mehet bele. Ha gyümölcs nélkül készítenéd, akkor ezt a joghurtosat próbáld ki, szuper lesz kávéhoz vagy teához is.
Cseresznyés kevert piskóta

Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 darab tojás (M-es)
- 1 darab citrom leve
- 1 darab citrom héja
- 300 milliliter tejföl
- 300 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 800 gramm cseresznye
- 2 evőkanál barna vagy nádcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- a tetejére porcukor
Elkészítés:
A cseresznyét magozzuk ki, és egy tálban forgassuk össze a fahéjas cukorral.
Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, öntsük hozzá a citromlevet, adjuk hozzá a reszelt héjat is, majd forgassuk bele a tejfölt. A lisztet egy külön tálban forgassuk össze a sütőporral, majd óvatosan adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és keverjük simára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy spatulával simítsuk bele a tésztát, osszuk el rajta a cseresznyét. Süssük fél órát a süteményt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!