Laktató, fehérjedús csicseriborsó-saláta – Fogyókúrához is ideális
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Rengeteg lédús zöldség és friss zöldfűszer kerül a hüvelyes mellé, ettől sokkal izgalmasabb és összetettebb a végeredmény.
Ez az ízletes, fehérjegazdag saláta tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába, ugyanis olyan laktató és vitamingazdag, hogy felér egy főétellel, mégsem jelent annyi kalóriát. A recept - ha főételnek szánjuk - 4 személyre elegendő, ha salátának, akkor akár 8-10 adagra is.
Az alapja a csicseriborsó, a paradicsom, a paprika és az uborka, ezeket öntjük nyakon egy citromléből és olívaolajból készült öntettel, illetve friss zöldfűszereket is kapnak a nyakukba. Fontos, hogy az öntetben legalább 20 percet álljon a csicseriborsó, de ha időnk engedi, akkor a kész salátát is tegyük hűtőbe fél órára, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 800 gramm csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 0.5 teáskanál só
- 2 darab paradicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 marék petrezselyem
- 1 evőkanál menta
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- bors
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrjük le, mossuk át, csöpögtessük le. A csicseriborsót keverjük össze az olívaolajjal, citromlével, őrölt paprikával és a sóval. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe kb. 20-40 percre, hogy összeérjenek az ízek.
Amíg a borsó a hűtőben van, vágjuk kockákra a zöldségeket, aprítsuk össze a zöldfűszereket.
Adjunk minden zöldséget a csicseris alaphoz, alaposan keverjük őket össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük. Ha időnk engedi, tegyük a hűtőbe 30 percre.
Pitával, joghurtos öntettel tálaljuk.
Fotó: Getty Images