Egészséges, vitaminbomba csicserisaláta avokádóval, paradicsommal és feta sajttal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Minél több színes zöldséggel gazdagítod, annál finomabb és táplálóbb lesz a saláta, de a fűszerezéssel is érdemes játszani.
Ha tápláló, egészséges és viszonylag alakbarát fogásra vágysz, készítsd el ezt a receptet, habár saláta, a csicserinek és a sok zöldségnek hála nagyon laktató, vacsorára, de könnyed ebédnek is tökéletes választás. A hozzávalók listája irányadó, elhagyhatod az olívabogyót, koriander helyett használhatsz petrezselymet, vagy kaliforniai paprikával gazdagíthatod a kompozíciót.
A csicseriborsó fehérjében, a friss zöldségek vitaminban gazdagok, úgyhogy bátran fogyaszd ezt a salátát, a szervezeted is meghálálja majd. Az öntet nagyon egyszerű, olívaolaj, citromlé és fokhagyma alkotja, de ha szeretnéd, feldobhatod különböző zöldfűszerekkel is, akár pestót is keverhetsz bele. A feta sajtot nem érdemes kihagyni, a sós tejtermék feldobja a salátát.
Csicserisaláta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 250 gramm koktélparadicsom
- 1 kisebb darab kígyóuborka
- 400 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 darab avokádó (érett)
- ízlés szerint koriander
- 120 gramm feta sajt
- opcionális olívabogyó
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk félbe, majd hajszálvékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le. Az avokádót vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a húsát, vágjuk szeletekre. A koktélparadicsomokat felezzük el, az uborkát vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük át.
Az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát keverjük össze, sózzuk, borsozzuk.
Egy tálba tegyük bele a zöldségeket. Adjuk hozzá a finomra vágott koriandert, majd öntsük rá a dresszinget, keverjünk mindent egybe. Morzsoljuk rá a fetát is, azt is forgassuk bele. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, de citromlé is mehet még rá.
Fotó: Getty Images