![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Amerika legmenőbb mexikóija csirkével, babbal és salsával - Laktató burrito tál
![burritotál2](https://kep.index.hu/1/0/3413/34136/341367/34136765_2613903_f9a2550189ce20a4a531ac19b890391b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ahogy Amerika elképzeli a mexikói konyhát: fűszeresen, több különböző alapanyaggal és szósszal. Most otthon is elkészítheted.
New Yorkban az a jó, hogy egy városon belül minden náció konyháját meg tudja kóstolni az ember, nem kivétel ez alól a tex-mex kaja sem.
Ennek az egyik legismertebb gyorséttermi képviselője a Chipotle, ahol lehet kérni a nagy klasszikusokat - quesadilla, burrito, taco -, valamint ezeket tál formájában is – ez utóbbinak a receptjét mutatjuk most meg nektek. Nagyon laktató, ízletes, minden benne van, ami kell.
Csirkés burrito tál
![burritotál](https://kep.index.hu/1/0/3413/34136/341367/34136729_38458ed0532cf84b5c096587ffc6039a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez
- 400 gramm csirkemellfilé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 gramm chipotle-konzerv
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- ízlés szerint só, bors
A guacamoléhoz
- 2 darab avokádó
- 1 darab lilahagyma
- 1 darab lime
- 1 csokor friss koriander
A salsához
- 2 darab paradicsom
- 2 darab lilahagyma
- 1 darab lime
- 1 csokor friss koriander
- 1 mokkáskanál őrölt koriander
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
A tálaláshoz
- 200 gramm tortillachips
- 250 gramm tejföl
- 100 gramm cheddar sajt, reszelve
- 1 fej római saláta
- 300 gramm barna rizs (főtt)
- 400 gramm konzerv vörös kidney bab
Elkészítés:
Elsőként a csirke marinádját készítjük el: aprítógépbe tesszük a lilahagymát, a fokhagymát, a chipotle-konzerv negyedét-felét (csípősségtűréstől függően), az olajat, a római köményt, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd alaposan összezúzzuk. A marinádot egy műanyag dobozba öntjük, beletesszük a csirkét, majd hagyjuk pár órát vagy egy egész éjszakát pácolódni.
Következő a guacamole: meghámozzuk és összetörjük az avokádót, összekeverjük az apróra kockázott lilahagymával, az ugyanígy felvágott korianderrel és egy lime levével.
A salsához a paradicsomot és a lilahagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a friss korianderrel, a lime levével és az őrölt fűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk.
A bepácolt csirkekockákat egy serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A tálalás a következőképpen néz ki: egy nagy tálba szedünk egy adagot a rizsből, a babból és a felszeletelt salátából. Erre jön a csirke, rá a salsa, valamint az avokádókrém. Végül megszórjuk reszelt sajttal, koronázzuk tejföllel, mellé pedig tortillachipset kínálunk.
Hallottál már a mexikói csokoládés csirkéről? Próbáld ki mindenképp, itt találsz hozzá receptet!
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images
Olvasd el ezt is!