
Így lesz igazán szaftos és finom a saslik – A fűszeres pác a titka

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet

Tartalmas csirkesaláta főtt tojással: joghurtos öntettől krémes

Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

Mini croissant leveles tésztából: villámgyors reggeli vagy vendégváró

A legjobb ételek tavaszi fáradtság ellen: ezektől visszatér a lendület
Hiába készítünk egy finom, fűszeres pácot, ha nem hagyjuk benne elég ideig a húst és a zöldségeket - a jó sasliknak az idő a titka.
Grillszezonban kötelező saslikot készíteni. Az a jó ebben a műfajban, hogy bármit tehetünk a nyársra - csak zöldségeket, különböző húsokat, grillsajtot, mindenki elkészítheti a saját ízlésének megfelelő saslikot.
Ami azonban mindegyik esetén fontos, az a megfelelő pác és a pihentetési idő. Mindegy, hogy zöldségről vagy húsról van szó, sokkal finomabb és szaftosabb lesz, ha valamilyen ízes, fűszeres pácban pihen, lehetőleg több órán keresztül. Az alább olvasható receptben citromos-szójás pácot kap a hús, majd minimun 2 órára a hűtőbe kerül.
Ha csirkehús mellett döntünk, érdemes combfilét használni, kevésbé szárad ki, mint a csirkemell, nyugodtan lehet magas lángon sütni.
Csirkesaslik

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm csirkecombfilé
- 30 milliliter szójaszósz
- 30 milliliter olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 darab citrom leve
- 3 darab kaliforniai paprika
Elkészítés:
A csirkecombfilét vágjuk közepes méretű kockákra. A fokhagymát zúzzuk össze. A kaliforniai paprikát daraboljuk össze.
A húst és a paprikát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, hogy a pác mindenhol bevonja a csirkét és a zöldséget. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára.
Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. A húst és a paprikát felváltva szúrjuk a nyársakra.
A grillrácsot olajozzuk be, tegyük rá a saslikokat, mindkét oldalukat kb. 7 percig süssük, míg a hús át nem sül teljesen.
Fotó: Getty Images