Így lesz igazán szaftos és finom a saslik – A fűszeres pác a titka

csirkesaslik
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hiába készítünk egy finom, fűszeres pácot, ha nem hagyjuk benne elég ideig a húst és a zöldségeket - a jó sasliknak az idő a titka.

Grillszezonban kötelező saslikot készíteni. Az a jó ebben a műfajban, hogy bármit tehetünk a nyársra - csak zöldségeket, különböző húsokat, grillsajtot, mindenki elkészítheti a saját ízlésének megfelelő saslikot. 

Ami azonban mindegyik esetén fontos, az a megfelelő pác és a pihentetési idő. Mindegy, hogy zöldségről vagy húsról van szó, sokkal finomabb és szaftosabb lesz, ha valamilyen ízes, fűszeres pácban pihen, lehetőleg több órán keresztül. Az alább olvasható receptben citromos-szójás pácot kap a hús, majd minimun 2 órára a hűtőbe kerül.

Ha csirkehús mellett döntünk, érdemes combfilét használni, kevésbé szárad ki, mint a csirkemell, nyugodtan lehet magas lángon sütni.

Csirkesaslik

csirkesaslik2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm csirkecombfilé
  • 30 milliliter szójaszósz
  • 30 milliliter olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 darab citrom leve
  • 3 darab kaliforniai paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombfilét vágjuk közepes méretű kockákra. A fokhagymát zúzzuk össze. A kaliforniai paprikát daraboljuk össze.

A húst és a paprikát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, hogy a pác mindenhol bevonja a csirkét és a zöldséget. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára.

Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. A húst és a paprikát felváltva szúrjuk a nyársakra. 

A grillrácsot olajozzuk be, tegyük rá a saslikokat, mindkét oldalukat kb. 7 percig süssük, míg a hús át nem sül teljesen.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük