Omlós, fűszeres csirkecomb sült zöldségekkel: egytepsis ebéd semmi munkával

4
Nyomtatás

Csak mindent egy tepsibe kell tenni és összesütni, mégis egy nagyon ízletes és laktató ebéd lesz a jutalmad, az omlós csirkecomb és a sült zöldségek egy isteni fogást eredményeznek.

Ezt az egytepsis fogást akár hétköznap este is összedobhatod, szinte semmi munkával készül, és egy tartalmas és nagyon finom vacsorát tálalhatsz. A hús, ez esetben a csirkecomb, a körettel együtt sül, így azon sem kell gondolkodnod, mit készíts mellé.

Az alábbi receptben a lila hagyma, a répa, az édesburgonya és a padlizsán kapják a főszerepet, de bátran választhatsz más zöldséget is, legyen az cukkini, kelbimbó, karfiol vagy sima krumpli. Érdemes minél színesebb és változatosabb hozzávalókat dobni a comb mellé, így még finomabb lesz, és a fűszerezést is nyugodtan vedd merészebbre, a chili és a füstölt paprika is jól áll neki.

Csirkecomb sült zöldségekkel

csirkecomb-zoldsegekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 kg csirkealsócomb
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 db répa
  • 1 db padlizsán
  • 1 db édesburgonya
  • kevés olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mossuk meg, fejtsük le róla a bőrt, majd fűszerezzük bazsalikommal, sóval és borssal.

A répát, édesburgonyát és lila hagymát pucoljuk meg, ezután vágjuk kisebb darabokra a padlizsánnal együtt.

Egy jénai tálba locsoljunk olívaolajat, borítsuk bele a felvágott zöldségeket, végezetül helyezzük a zöldségekre a fűszerezett húst.

A tálat fedjük le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt süssük aranybarnára az ételt. 

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon