Tepsis csirkecomb vele sült szilvával: vörösbortól lesz omlós a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A szilva remekül illik szárnyasok mellé, csirkecombbal párosítva isteni lesz, melegítő fűszerekkel érdemes kipróbálni.
A gyümölcs és a hús jól megférnek együtt, bátor fűszerezéssel egész különleges fogás születhet a találkozásukból.
A szilva nagyon finom sütőben készítve, egészen krémesre sütheted. A másik jó tulajdonsága, hogy bátran lehet fűszerezni, az édes és a pikáns aromák is jól állnak neki, nagyon izgalmas végeredmény kerülhet ki a sütőből. A gyümölcs remek köret szárnyasok mellé, csirkecombbal együtt jól fog mutatni a tányéron és az íze sem fog csalódást okozni. Természetesen a fűszerezést bátran ízlésre szabhatod, de ha igazán különleges fogást készítenél, próbáld ki a receptben írt fűszerekkel, sőt, tovább is fokozhatod. A combokra kerülhet szójaszósz és gyömbér, de még csillagánizst is a tepsibe dobhatsz.
Csirkecomb szilvával
Hozzávalók 4 személyre
- 10 darab szilva
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál fahéj
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 2 ág kakukkfű
- kevés olaj
- 2 deciliter vörösbor
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, a magját távolítsuk el.
A kimagozott szilvát tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a mézet, barna cukrot, chilit, fahéjat, alaposan forgassuk egybe.
A combokat fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott kakukkfűvel, majd fektessük őket tepsire, öntsük rájuk az olajat és a bort. A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 40 percig (félidőnél fordítsuk meg a húst).
A sütési idő után tegyük a szilvákat a csirkecombok mellé, 15-25 percig süssük még, de figyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki.
Fotó: Getty Images