A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk kockákra/falatnyi darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát, dinszteljük addig, míg áttetsző lesz. Ekkor adjuk hozzá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és süssük pár percig, míg ki nem fehéredik a húsa.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és az összes többi fűszert, és 1 percig pirítsuk így is. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is, majd öntsük fel az alaplével, és adjuk hozzá a kockázott paradicsomot és a kókusztejet.
Forrásig melegítsük, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük addig, míg a hús teljesen megpuhul, a szósz pedig picit sűrűsödik.
Ha nem elég sűrű az ízlésünknek, keverjünk össze 1 ek. keményítőt 2 ek. hideg vízzel, majd keverjük bele a szószba, és rottyantsuk össze.