30 perces, szaftos csirkecurry: kezdők is összedobhatják

4
Nyomtatás
csirkecurry
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fűszeres, krémes és valódi ízbomba ez a csirkecurry, ráadásul viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

A melengető, fűszeres curryknél kevés jobb dolog létezik, ráadásul gyorsan és egyszerűen készítheted el őket. Ha csirkemellel dolgozol, pillanatok alatt összedobhatod a szaftos fogást, és valódi ízbomba ebédet kapsz végeredményül.

A hozzávalók hosszú sora ne ijesszen meg, mindegyik alapanyag könnyedén beszerezhető, curryport és konzerves kókusztejet is kapni majdnem minden hiper- és szupermarketben. Mivel a sokféle fűszer az étel lelke, egyiket sem érdemes kihagyni belőle, vagy mással helyettesíteni.

Kókusztejből fontos, hogy sűrű, konzerves változattal dolgozz: a friss, gyümölcsös íz ellensúlyozza az étel fűszerességét, kicsit könnyedebbé és sokkal krémesebbé teszi.

Csirkecurry

csirkecurry2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. növényi olaj
  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. friss, reszelt gyömbér
  • 2 ek. currypor
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. pirospaprika
  • 0.5 tk. római kömény
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 200 ml alaplé
  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 1 ek. (opcionális) keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk kockákra/falatnyi darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát, dinszteljük addig, míg áttetsző lesz. Ekkor adjuk hozzá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és süssük pár percig, míg ki nem fehéredik a húsa. 

Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és az összes többi fűszert, és 1 percig pirítsuk így is. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is, majd öntsük fel az alaplével, és adjuk hozzá a kockázott paradicsomot és a kókusztejet. 

Forrásig melegítsük, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük addig, míg a hús teljesen megpuhul, a szósz pedig picit sűrűsödik.

Ha nem elég sűrű az ízlésünknek, keverjünk össze 1 ek. keményítőt 2 ek. hideg vízzel, majd keverjük bele a szószba, és rottyantsuk össze.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon