
Gombás raguval töltött csirkemell: sok sajt pirul a tetején
Ízletes gombás töltelékkel megpakolva sül szép pirosra a töltött csirkemell. A húst sütőben és forró levegős gépben is elkészítheted.
A tejszín és a csirke szuper párost alkotnak, rengeteg izgalmas recept kipróbálható a két alapanyaggal. Most egy egészen különleges ételt ajánlunk, az ízletes gombamártásba aranybarnára sült csirkehúsgombóc kerül. Mutatós és nagyon finom, és az alaprecept többféle módon izgalmassá varázsolható.
Ha azt szeretnéd, hogy krémesebb és gazdagabb legyen a mártás, akkor reszelt sajtot és sajtkrémet is adhatsz a tejszínhez. A szósz ízesítésénél merészebb aromákat is választhatsz, ilyen a chili vagy a dijoni mustár. A gombából a csiperke ajánlott, de mixelheted is, laska is elfér benne, vagy valamilyen szárított fajta.
A darált húshoz keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymakrémet, hagymakrémet, fűszerpaprikát, tárkonyt, zsemlemorzsát és a tojást. Ezután a masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.
A gombát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel tetszés szerint. A hagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk finomra.
Vegyünk elő egy magas falú edényt, forrósítsunk benne kevés olajat, majd a gombócokat pirítsuk meg benne. Az elkészült gombócokat szedjük tányérra, és tegyük félre.
Az edénybe, amelyben a gombócok készültek, öntsünk még kevés olajat (csak ha szükséges), majd dinszteljük rajta üvegesre az előkészített hagymát. Ezután forgassuk hozzá az előkészített gombát, és 10-15 percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt és a tejszínt.
A gombócokat tegyük a tejszínes gombamártásba, és 10-15 percig alacsony láng felett főzzük még.
Az elkészült fogást szórjuk meg finomra aprított petrezselyemmel, és kínáljunk mellé rizst vagy tésztát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu