Csirkegombóc tejszínes gombamártással: ilyen finomat még nem ettél

3
Nyomtatás
Csirkegombóc tejszínes gombamártással cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A látványos fogás, amilyen egyszerűen összedobható, annyira finom. Ebből a csodás ételből biztosan repetázik majd a család minden tagja.

A tejszín és a csirke szuper párost alkotnak, rengeteg izgalmas recept kipróbálható a két alapanyaggal. Most egy egészen különleges ételt ajánlunk, az ízletes gombamártásba aranybarnára sült csirkehúsgombóc kerül. Mutatós és nagyon finom, és az alaprecept többféle módon izgalmassá varázsolható.

Így is kipróbálhatod

Ha azt szeretnéd, hogy krémesebb és gazdagabb legyen a mártás, akkor reszelt sajtot és sajtkrémet is adhatsz a tejszínhez. A szósz ízesítésénél merészebb aromákat is választhatsz, ilyen a chili vagy a dijoni mustár. A gombából a csiperke ajánlott, de mixelheted is, laska is elfér benne, vagy valamilyen szárított fajta.

Csirkegombóc tejszínes gombamártással

Csirkegombóc tejszínes gombamártással ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált csirkehús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál tárkony
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál tárkony
  • 3 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymakrémet, hagymakrémet, fűszerpaprikát, tárkonyt, zsemlemorzsát és a tojást. Ezután a masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.

A gombát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel tetszés szerint. A hagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk finomra.

Vegyünk elő egy magas falú edényt, forrósítsunk benne kevés olajat, majd a gombócokat pirítsuk meg benne. Az elkészült gombócokat szedjük tányérra, és tegyük félre.

Az edénybe, amelyben a gombócok készültek, öntsünk még kevés olajat (csak ha szükséges), majd dinszteljük rajta üvegesre az előkészített hagymát. Ezután forgassuk hozzá az előkészített gombát, és 10-15 percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt és a tejszínt.

A gombócokat tegyük a tejszínes gombamártásba, és 10-15 percig alacsony láng felett főzzük még.

Az elkészült fogást szórjuk meg finomra aprított petrezselyemmel, és kínáljunk mellé rizst vagy tésztát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon