![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas csirkeleves sok zöldséggel – A hús izgalmasan készül, és nagyon finom lesz
![csirkelevescover2](https://kep.index.hu/1/0/3241/32417/324175/32417591_2485785_a06b8f6841dc497681e531ec66220309_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hűvös napok megmentője a lélekmelengető csirkeleves zöldségekkel és tésztával egybefőzve.
A legnagyobb kedvencem a csirkehúsleves, amit mindig örömmel készítek, és habár jobban kedvelem a hagyományos ízeket, szeretem a különleges aromákat is, új ötleteket kipróbálni.
A hagyományos húslevesnél mindig a hús főzésével kezdődik a folyamat, majd következik a szűrés, utána belekerülnek a zöldségek, a tészta pedig mindig külön lábasban készül. Ebben a receptben a megszokottal ellentétben a húst fehéredésig kell pirítani, majd ugyanabban a lábasban hagymát kell dinsztelni, vízzel felönteni, utána a zöldségek és a csirke is visszakerül a fazékba, együtt főnek puhára. Érdemes a húst villával cafatokra tépni, úgy kínálni, a fűszerekkel pedig csak bátran.
Csirkeleves zöldséggel és tésztával
![csirkeleves](https://kep.index.hu/1/0/4110/41104/411047/41104727_3ae087cae974d6b69d40607e1e05beea_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szál angol zeller
- 3 darab sárgarépa
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab babérlevél
- 1 teáskanál kakukkfű
- 200 gramm tészta
Elkészítés:
Az alsó vagy felső csirkecombokat 4 evőkanál forró olajon mindkét oldalukon süssük fehéredésig, majd szedjük tányérra.
A finomra vágott hagymát tegyük abba a lábasba, amelyben a hús sült, dinszteljük, majd 2-3 perc után adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsük fel bőséges vízzel (zöldség- vagy csirkealaplevet is használhatunk), majd tegyük vissza az edénybe a húst, a tetszőlegesre darabolt angol zellert és sárgarépát. Jöhetnek a fűszerek: só, bors, babérlevél, kakukkfű, és ha vízzel dolgozunk, a házi készítésű ételízesítő kockából is tegyünk egy darabot a levesbe. Fedő alatt 25-35 percig főzzük, amíg a hús megpuhul, majd a combokat vegyük ki a levesből és villa segítségével szedjük cafatokra.
Ízlésünknek megfelelően válasszunk levestésztát, öntsük a forró levesbe (ami már nincs tűz felett). Az edényt fedjük le, körülbelül 20 perc alatt teljesen megpuhul a tészta. Ekkor a cafatokra szedett húst tegyük vissza a levesbe, jól keverjük el. Tálalásnál friss petrezselyemmel vagy őrölt borssal szórjuk meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!