Csípős piri-piri csirkecomb portugál recept szerint: eteti magát, olyan finom

Piri-piri csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirosra sült csirkecomb fűszeres pácban pihen, ettől lesz különleges ízvilágú. Egyszerű, gyors recept, ami kezdőknek is sikerülni fog.

A piri-piri csirke portugál recept, melyben a tüzes aromák hódítanak. A különleges pác kerülhet egész csirkére, vagy csak valamelyik alkatrészére, ilyen a szárnya vagy a combja. A sült melegen, bármilyen körettel kínálva nagyszerű. Ha marad belőle, akkor érdemes villával leszedni a húst a csontról, és szendvicset is összedobhatsz belőle.

Így is lehet

A csirkecomb forró levegős gépben is pirosra sülhet. Ha így készíted, akkor válaszd a gépen a csirkéhez javasolt programot (200 fok, 45 perc), félidőnél pedig a hús fordításáról se feledkezz meg.

Piri-piri csirkecomb

Piri-piri csirkecomb ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab chilipaprika
  • 3 evőkanál paprikakrém
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál citromlé
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 80 dkg csirkecomb (alsó, felső vagy egész comb)
Recept idők

Elkészítés:

A lereszelt fokhagymagerezdeket az apróra vágott chilivel, paprikakrémmel, sűrített paradicsommal, sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval, kakukkfűvel, citromlével, olajjal és a barna cukorral dolgozzuk egybe.

A megtisztított csirkecombokat kenjük be a fűszeres keverékkel, majd lefedve tegyük hűtőbe néhány órára.

A pihentetés után a csirkecombokat helyezzük tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük szép pirosra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük