10 perces fűszeres csirkemáj gránátalmával: nagyon finom lesz a szaftja
4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Békebeli almás béles: sok gyümölccsel, fahéjjal az igazi
Jól kenhető baconös tojáskrém: ropogós kenyérre kenve mennyei
Diós, lekváros kevert süti: tojás nélkül készül
Ropogós mandulakéregben sült csirke: belül vajpuha és omlós a hús
Itt a körteszezon! Nemcsak finom, de még a szívednek is jót tesz
Iszonyú gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon különleges - ezek mostanában a győztes receptek. Nagyon örülök neki, ha anélkül tudok valami újat alkotni, hogy órákat kelljen a konyhában tölteni.
Ez a közel-keleti recept egyetlen különleges hozzávalót igényel, de azt tényleg érdemes beszerezni, mert sok mindenhez használható.
Megéri gránátalmaszirupot beszerezni
A gránátalmaszirup egy savanykás, fanyar és kesernyés adalék, ami salátákat, húsokat és desszerteket is feldob. Egy kis üveg évekig elég, szóval hosszú távú befektetés. Közel-keleti boltokban, bioboltokban lehet hozzájutni. Friss gránátalma is kell hozzá, de azt már szerencsére szinte minden piacon és szupermarketben árulnak.
10 perces, mégis különleges
A csirkemáj itt egy édes-keserű szirupos szószt kap sok fokhagymával és római köménnyel. Körülbelül 10 perc alatt készül el az egész, a szokatlan ízkombinációtól mégis váratlanul ütős, a gránátalmamagokkal együtt pedig még szép étel is lesz a végeredmény.
Gránátalmaszirupos csirkemáj
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemáj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál gránátalmaszirup
- 1 teáskanál cukor
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A májat amennyire lehet, megtisztítom, kierezem. Egy serpenyőt nagyon forróra hevítek, beleöntöm az olajat, hirtelen kisütöm a májat. Ha megsült, kiszedem, félreteszem.
A serpenyőbe vajat teszek, felolvasztom, belekeverem a felaprított fokhagymát, és alacsony lángon fél percig melegítem - vigyázat, meg ne piruljon! Hozzáadom a szirupot, a cukrot és összeforralom. Visszateszem a szószba a májat, összeforgatom, végül sózom. Friss gránátalmamagokkal szórom meg, azonnal tálalom.
A serpenyőbe vajat teszek, felolvasztom, belekeverem a felaprított fokhagymát, és alacsony lángon fél percig melegítem - vigyázat, meg ne piruljon! Hozzáadom a szirupot, a cukrot és összeforralom. Visszateszem a szószba a májat, összeforgatom, végül sózom. Friss gránátalmamagokkal szórom meg, azonnal tálalom.
Fotó: Ács Bori/SóBors
Címkék: