![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Vajpuha csirkemell fokhagymás-spenótos tésztával: krémsajt is kerül a szószba
![csirkésspenótos](https://kep.index.hu/1/0/4128/41283/412835/41283555_3150903_a52ea820274638a5aed89701441a6218_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, ez a tészta a tökéletes választás: tejszín helyett tejjel készül a szósz, hogy ne legyen tömény, de a spenót is feldobja.
Igaz, a tésztát külön lábasban kell kifőzni, de minden egyéb egy serpenyőben készül, alig lesz mosogatnivaló, ha ezt a receptet készíted el. Az már csak hab a tortán, hogy gyors és egyszerű fogásról van szó, a csirkemell pillanatok alatt átsül, de a szósznak sem kell sok idő.
Liszt helyett most keményítővel sűrítettük a szószt, így nagyon krémes lesz, mégsem túl sűrű. Az alapja tej, illetve alaplé – ehelyett használhatsz vizet és házi ételízesítő kockát is –, de egy kevés krémsajt is kerül bele, hogy még finomabb és selymesebb legyen.
Az összhatást a friss bébispenót és a karakteres parmezán dobja fel, egyiket sem érdemes kihagyni belőle.
Csirkemell spenótos tésztával
![csirkésspenótos2](https://kep.index.hu/1/0/4128/41283/412835/41283565_571ef5165eec9003e35e7c63482546f8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 250 ml alaplé
- 250 ml tej
- 100 g krémsajt
- 1 ek keményítő
- 200 g bébispenót
- 50 g parmezán
- ízlés szerint só, bors
- 500 g penne
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre 1 decit.
Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk bele a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk pár percig mindkét oldalát, míg ki nem fehéredik a hús, és itt-ott picit meg nem pirul. Tegyük félre.
Ha szükséges, öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, körülbelül fél percig pirítsuk, vigyázzunk, nehogy megégjen, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a tejet és a krémsajtot is, majd gyöngyözve főzzük, míg a sajt el nem olvad.
A keményítőt keverjük ki fél deci hideg vízzel, majd adjuk a szószhoz. Adjuk hozzá a spenótot is, majd a csirkemellet is tegyük vissza a szószba. Gyöngyözve főzzük pár percig, míg a spenót összeesik, a szósz pedig sűrűsödik.
Keverjük bele a kifőtt tésztát, a parmezánt, és ha szükséges, a tészta félretett főzővizét is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!