Kiadós csirkés tészta zöldborsóval – A szalonna zsírján pirul a hús

csbtcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A kiadós és ízletes fogás csirkemellből vagy -combból készülhet, a legtöbb raguval ellentétben most nem kell apróra vágni a húst.

A csirkés ételek mindig megnyerőek, minden nemzetnek megvan a maga nagy kedvence. A francia konyhában is lehet találkozni csirkés fogásokkal, amelyek nemcsak látványban, hanem ízben is csodálatosak. Az egyik ilyen recept kicsit átdolgozott változatát lentebb tudod elolvasni.

A legjobb, ha a csibe combjával dolgozol, mert sokkal szaftosabb, de a melléből is elkészülhet. A szalonna kisült zsírján kell sütni a húst, majd borsó kerül mellé, ami helyett vagy mellé - ha gazdagabban szeretnéd - gomba is mehet. A francia verzióban római saláta is kerül a raguba a főzési idő utolsó 5 percében. Így sokkal üdébb étel kerülhet az asztalra, amit tésztával, rizzsel, vagy ha igazán franciásan szeretnéd enni, bagett mellé is kínálhatsz.

Csirkés, zöldborsós tészta

csbtct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szelet húsos vagy füstölt szalonna
  • 60 dekagramm csirkemell vagy -comb
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm zöldborsó
  • 300 milliliter alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 3 evőkanál tejföl vagy tejszín
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 gramm tészta
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A szalonnát vágjuk csíkokra, majd saját zsírján pirítsuk aranybarnára (ha szükséges, kevés olaj kerülhet a szalonna alá). A pirosra sült szalonnát szedjük ki tányérra, a kisült zsiradékra pedig dobjuk rá a tetszőlegesen feldarabolt csirkét (csirkemell esetében nyugodtan lehet nagyobb darabokra vágni a húst). Süssük oldalanként 4-5 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal, utána a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is keverjük hozzá a húshoz.

Körülbelül 5 perc után a zöldborsót is adjuk a készülő ételhez, 3-4 perc után pedig öntsük fel az alaplével (alaplé hiányában ugyanannyi vízzel és házi ételízesítőkockával dolgozzunk). A szalonnát tegyük vissza az edénybe, majd alacsony hőfokon 15-20 percig főzzük (amíg a hús puha lesz), utána keverjük hozzá a tejfölt vagy a tejszínt, 2-3 percig főzzük, majd tálaljuk tésztával.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük