Isteni, csokis gesztenyekrém - Főtt gesztenyéből lesz a legfinomabb az édesség

gesztenyekrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mennyei édességeket készíthetsz gesztenyéből, amelyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.

A gesztenye sokak nagy kedvence, főleg sütve. Ha a piacon vásárolsz belőle, fontos, hogy mindig nagyobb szemű, fényes héjú példányokat vegyél, de ezeket is válogasd át otthon, tedd őket vízbe. Amelyik feljön a tetejére, az sajnos mehet is a szemétbe.

Az egyik legnépszerűbb édesség, a gesztenyepüré is sokkal finomabb friss gesztenyéből, az alapjához házi gesztenyemasszát érdemes készíteni, amelybe biztosan semmilyen adalékanyag nem kerül.

A gesztenyéhez nagyon jól illik az étcsokoládé, az ebből készített krém mennyei lesz, akár még karácsonyi ajándékként is megállja a helyét. 

Csokis gesztenyekrém

gesztenyekrém recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 gramm gesztenye (megpucolt súlya)
  • 200 gramm étcsokoládé
  • 150 gramm juharszirup
  • 100 milliliter növényi ital (mandulaital)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyéket vagdossuk be, majd lobogó vízben főzzük puhára őket. Ha megfőttek, pucoljuk meg, majd egy aprítógépben egy csipet sóval dolgozzuk össze. A gesztenyéhez adjuk hozzá a növényi italt és a juharszirupot, turmixoljuk így is össze.

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. 

Adjuk a megolvasztott csokit is a gesztenyés alaphoz, keverjük alaposan össze vele. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá még a növényi italból. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük