Isteni, csokis gesztenyekrém - Főtt gesztenyéből lesz a legfinomabb az édesség
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Mennyei édességeket készíthetsz gesztenyéből, amelyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.
A gesztenye sokak nagy kedvence, főleg sütve. Ha a piacon vásárolsz belőle, fontos, hogy mindig nagyobb szemű, fényes héjú példányokat vegyél, de ezeket is válogasd át otthon, tedd őket vízbe. Amelyik feljön a tetejére, az sajnos mehet is a szemétbe.
Az egyik legnépszerűbb édesség, a gesztenyepüré is sokkal finomabb friss gesztenyéből, az alapjához házi gesztenyemasszát érdemes készíteni, amelybe biztosan semmilyen adalékanyag nem kerül.
A gesztenyéhez nagyon jól illik az étcsokoládé, az ebből készített krém mennyei lesz, akár még karácsonyi ajándékként is megállja a helyét.
Csokis gesztenyekrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm gesztenye (megpucolt súlya)
- 200 gramm étcsokoládé
- 150 gramm juharszirup
- 100 milliliter növényi ital (mandulaital)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A gesztenyéket vagdossuk be, majd lobogó vízben főzzük puhára őket. Ha megfőttek, pucoljuk meg, majd egy aprítógépben egy csipet sóval dolgozzuk össze. A gesztenyéhez adjuk hozzá a növényi italt és a juharszirupot, turmixoljuk így is össze.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Adjuk a megolvasztott csokit is a gesztenyés alaphoz, keverjük alaposan össze vele. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá még a növényi italból.
Fotó: Getty Images