Villámgyors csokis muffin kávéval dúsítva – Ez a süti garantáltan felpörget
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A kávé nemcsak csészéből kortyolva, hanem süteménybe sütve is hatásos, ráadásul különleges ízt ad a desszerteknek.
Bár nem helyes, de a legtöbben egy csésze vagy bögre kávéval indítják a napjukat, sokan fekete nélkül fel sem tudnak kelni. Ha ebbe a típusba tartozol, de kicsit változtatnál a szokásodon, akkor készítsd el ezt a banánnal és zabpehellyel dúsított kávéturmixot, amely egyúttal a reggelidet is megoldja.
Az olaszok legnépszerűbb édessége, a tiramisu is kávéalapú, itt találsz hozzá tökéletes receptet. Ha nincs ennyi időd, akkor készíts muffint, amelybe szintén nagyon jól illik a kávé, a csokival pedig igazán ütős páros lesz.
Csokis-kávés muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 darab tojás (M-es)
- 200 gramm cukor
- 130 milliliter feketekávé
- 130 milliliter tej
- 120 milliliter olaj
- 270 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaó
- 1 kávéskanál fahéj
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojást a cukorral. Lassan öntsük hozzá a kávét, a tejet és csorgassuk hozzá az olajat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, a kakaót, a fahéjat és az apróra tört csokoládét. A nedves és a száraz hozzávalókat határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ne keverjük túl.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy muffinsütőt béleljünk ki kapszlikkal, és mindegyikbe töltsünk háromnegyedig a tésztából.
Süssük a muffinokat 20 percig.
Fotó: Getty Images