
Villámgyors csokis muffin kávéval dúsítva – Ez a süti garantáltan felpörget

A kávé nemcsak csészéből kortyolva, hanem süteménybe sütve is hatásos, ráadásul különleges ízt ad a desszerteknek.
Bár nem helyes, de a legtöbben egy csésze vagy bögre kávéval indítják a napjukat, sokan fekete nélkül fel sem tudnak kelni. Ha ebbe a típusba tartozol, de kicsit változtatnál a szokásodon, akkor készítsd el ezt a banánnal és zabpehellyel dúsított kávéturmixot, amely egyúttal a reggelidet is megoldja.
Az olaszok legnépszerűbb édessége, a tiramisu is kávéalapú, itt találsz hozzá tökéletes receptet. Ha nincs ennyi időd, akkor készíts muffint, amelybe szintén nagyon jól illik a kávé, a csokival pedig igazán ütős páros lesz.
Csokis-kávés muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 darab tojás (M-es)
- 200 gramm cukor
- 130 milliliter feketekávé
- 130 milliliter tej
- 120 milliliter olaj
- 270 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaó
- 1 kávéskanál fahéj
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojást a cukorral. Lassan öntsük hozzá a kávét, a tejet és csorgassuk hozzá az olajat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, a kakaót, a fahéjat és az apróra tört csokoládét. A nedves és a száraz hozzávalókat határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ne keverjük túl.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy muffinsütőt béleljünk ki kapszlikkal, és mindegyikbe töltsünk háromnegyedig a tésztából.
Süssük a muffinokat 20 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!