Mennyei csokoládés lávasüti – Ezekre figyelj, ha otthon sütöd

lávacover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Szuflé- vagy muffinformában készíthetjük el a varázslatos sütit, amely belsejében úgy folyik a forró csokoládé, mint a láva.

Első látásra biztos, hogy mindenki azt gondolja, hűha, ez egy látványos, de rafinált desszert, amit nagyon nehéz elkészíteni, tele van buktatókkal. Elárulok egy titkot, a lávasüti nem varázslat, az arányokat betartva és a sütési időre figyelve gyerekjáték az elkészítése.

Fontos, hogy a sütésnél tartsuk a szemünket a sütőn, akkor kell kivenni, amikor már a massza közepe nincs beesve, de az se jó, ha elkezd púposodni, akkor túlsül, úgy pedig nem lesz a közepén folyós, forró csokoládé. Ha mégis félnénk, hogy nem fog sikerülni a lávahatás, sütés előtt 1 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt 1 percig hagyjuk a formában, majd borítsuk tányérra és szórjuk meg porcukorral.

Csokis lávasüti

lávact

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dekagramm vaj
  • 10 dekagramm csokoládé
  • 10 dekagramm cukor
  • 2 darab tojás (egész)
  • 2 darab tojássárgája
  • 5 dekagramm liszt
  • 5 dekagramm mandula (őrölt)
  • kakaópor (formához)
  • vaj (forma kikenéséhez)
Recept idők

Elkészítés:

A szufléformákat vajjal kikenjük, majd kakaóporral megszórjuk.

A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.

A két egész tojást a két sárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd a csokis keverékhez dolgozzuk. Ezután a lisztet és a mandulát is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal.

A keveréket formába adagoljuk, légkeveréses sütőben, 180 fokon 8-12 perc alatt megsütjük, akkor jó, amikor a közepe nincs beesve.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük