Álompuha banánkenyér: erdei mogyoró és csoki gazdagítja

Nyomtatás
Csokis-mogyoros-banankenyer-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A banánkenyérnek millió változata létezik, és mind isteni: most egy erdei mogyorós-csokis kombinációt hoztunk, amely esélyesen az új kedvenced lesz!

A banánkenyérnek szó szerint millió változata létezik, és ezek között mindenki garantáltan megtalálja a kedvencét. Legyél a klasszikus kombináció rajongója, a csokis-mogyoróvajasé vagy éppen a nyári hangulatú málnásé, ez a sokoldalú és nem mellesleg egyszerűen készülő desszert nem tud csalódást okozni.

Ebbe a verzióba az elterjedtebb földimogyoró helyett erdei mogyoró kerül, és ráadásként a tetejét csokichips is díszíti. A tartalmas és szaftos sütit nemcsak desszertként, hanem tízóraira vagy napközbeni harapnivalóként is fogyaszthatod, sőt a reggeli kávé mellé is aranyat ér!

Csokis-mogyorós banánkenyér

Csokis-mogyoros-banankenyer

Hozzávalók 12 szelethez

  • 300 g finomliszt
  • 100 g darált erdei mogyoró
  • 100 g barna cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 3 db érett banán
  • 250 ml szója- vagy más növényi ital
  • 100 ml olaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 100 g csokichips
  • 1 marék erdei mogyoró durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.

Egy másik tálban villával zúzzuk pépesre a banánokat, adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat, majd az egészet dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal.

Végül keverjük a masszába a csokichips felét, és kanalazzuk sütőpapírral bélelt, kb. 25x11 cm-es sütőformába. A maradék csokichipset és a darabolt mogyorót szórjuk a tetejére, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt süssük aranybarnára.

Néhány percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd vegyük ki belőle, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon