Extra csokis banánkenyér: álompuha, szaftos sütemény
A csokis változat a klasszikus banánkenyér mintájára készül, csak épp kakaó is kerül bele. Így a banán- és csokirajongóknak is kedvez!
A banánkenyérnek szó szerint millió változata létezik, és ezek között mindenki garantáltan megtalálja a kedvencét. Legyél a klasszikus kombináció rajongója, a csokis-mogyoróvajasé vagy éppen a nyári hangulatú málnásé, ez a sokoldalú és nem mellesleg egyszerűen készülő desszert nem tud csalódást okozni.
Ebbe a verzióba az elterjedtebb földimogyoró helyett erdei mogyoró kerül, és ráadásként a tetejét csokichips is díszíti. A tartalmas és szaftos sütit nemcsak desszertként, hanem tízóraira vagy napközbeni harapnivalóként is fogyaszthatod, sőt a reggeli kávé mellé is aranyat ér!
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Egy másik tálban villával zúzzuk pépesre a banánokat, adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat, majd az egészet dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal.
Végül keverjük a masszába a csokichips felét, és kanalazzuk sütőpapírral bélelt, kb. 25x11 cm-es sütőformába. A maradék csokichipset és a darabolt mogyorót szórjuk a tetejére, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt süssük aranybarnára.
Néhány percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd vegyük ki belőle, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu