Cukormentes banánkenyér: maradékmentő süti, ha túlérett a gyümölcs

Banankenyer-dioval-datolyaval
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nálad is előfordul, hogy néhány banán túlérik, akkor eszedbe ne jusson kidobni: készíts belőlük finom és laktató süteményt!

A banánkenyér a világ egyik legegyszerűbb sütije, még a muffint is körülményesebb elkészíteni, hiszen azt formákba kell adagolni. Ezt az ínyencséget azonban csak összekavarod, és már mehet is a sütőbe.

Az érett banán ráadásul kitűnő cukor- és tojáspótló, egy kevés datolya hozzáadásával természetes, cukormentes nassolnivalót kapsz. Mivel a tésztája teljes kiőrlésű lisztből készül, nemcsak finom, de fitt és tápláló is ez a süti, amit nemcsak desszertként, de akár a reggeli kávéd mellé is csipegethetsz. A sütéshez egy 28x12 cm méretű sütőformát használtam.

Cukormentes banánkenyér

Banankenyer-dioval-datolyaval-cover

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 5 db érett banán
  • 10 dkg magozott aszalt datolya
  • 50 ml növényi ital (kókusz)
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 2 ek kókuszolaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 marék dió (apróra darabolt)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat áztassuk be forró vízbe, és hagyjuk, hogy 15 perc alatt megpuhuljanak.

A banánokat, a puhára ázott datolyákat, a kókuszitalt, a vaníliakivonatot és a kókuszolajat egy turmix- vagy aprítógépben pürésítsük homogén állagúvá. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverjük össze.

Egyengessük a masszát egy sütőpapírral bélelt kalácssütő formába, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 50-60 percig, majd szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük